blog-logo

Big Brother în Primăria Brașov! Funcționarii sunt spionați cu un soft special

Big Brother în Primăria Brașov! Funcționarii sunt spionați cu un soft special
Primăria Braşov

Primăria Braşov

Funcționarii Primăriei Brașov sunt spionați de șefii lor care au introdus un soft special în errețeaua de calculatoare, pentru a vedea fiecare angajat ce site-uri accesează.

Peste 500 de firme şi instituţii publice din România au optat pentru supravegherea angajaţilor, au precizat pentru gândul reprezentanţii unei companii care oferă soluţii IT ce permit urmărirea activităţilor „din afara fişei postului”.

„Momentan, peste 500 de companii şi instituţii publice din România folosesc Cyclope în mod licenţiat şi peste 50 de companii evaluează produsul. Printre acestea (cele care au cumpărat deja produsul, n.red.) se numără Primăriile Sibiu, Braşov, Oradea, Târgovişte, Miercurea Ciuc, Aiud, Sebeş, Sighişoara şi altele mai mici precum şi consiliile judeţene Mureş şi Alba „, a precizat Dan Gurghian, Business Development Manager Amplusnet Romania.

Alte articole:   Testare rapidă și recuperare medicală postCovid-19, la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov

Practic, programul de monitorizare a activităţii îi permite angajatorului să vadă cât timp şi-au petrecut salariaţii pe un anumit website, pe e-mail sau editând un document.

„În funcţie de catalogarea activităţilor, se pot genera rapoarte complexe precum top productivitate, top web-site-uri vizitate şi timpul total petrecut pe ele”, au adăugat reprezentanţii companiei.

Românii petrec în medie o oră pe zi din timpul de muncă pentru a naviga pe reţelele de socializare, pe site-urile de ştiri, pe portalurile tabloidelor, pe site-urile de sport, pe forumuri sau pe pagini care oferă jocuri online.

Angajaţii au fost înştiinţaţi de acest „Big Brother”

În ceea ce priveşte legalitatea monitorizării activităţii angajaţilor, reprezentanţii Amplusnet le recomandă angajatorilor să-i anunţe în prealabil pe subalterni, însă colectarea acestor informaţii nu contravine prevederilor legale privind culegerea datelor cu caracter personal. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, ne-a declarat că toţi funcţionarii au fost înştiinţaţi cu privire la existenţa acestui soft de monitorizare, înainte ca acesta să fie instalat în computere.

Alte articole:   Modelul contractului de muncă, modificat. A fost introdusă o nouă obligaţie pentru angajatori

„Cyclope nu înregistrează conţinutul email-urilor, al site-urilor accesate, al conversaţiilor de pe chat, al documentelor sau al aplicaţiilor utilizate de angajaţi, ci afişează numai numele site-urilor sau al al ferestrelor în care lucrează angajatul, spre exemplu Word, Excel, AutoCAD, precum şi durata de utilizare a fiecăruia în parte”, susține Gurghian.

Companiile care au optat pentru astfel de servicii activează în varii domenii precum servicii, distribuţie, farma, logistică, presă, turism, auto sau it/software şi au între 3 şi 1.000 de angajaţi.

Distribuie dacă îți place!
 1. Din ciclul… „lucrati linistiti, Scripcaru vegheaza“!

  Reply
  • Amalia Georgiana Fotache 27 februarie 2013, 7:14 AM

   Este o chestiune…absolut corecta! Asa nu vom mai vedea pe monitorul anumitor functionari, faimosul Solitare! :))

   Reply
  • ei nu… deschide Word, Excel, AutoCAD si le lasa deschise, sau mai deschide niste documente si le tine in background si gata cu monitorizarea activitatii… o sa fie toti super productivi. 🙂 dai open la toata lista de word din comp, le pui in bara si sa vezi ce raport bengos o sa dea softul de monitorizare 🙂 astea sunt softuri pentru copii mici.

   Reply
   • nu vor recunoaste niciodata cei din primarie ca ii monitorizeaza la chestiui private pe functionari. sa fim seriosi…

    Reply
   • Softuri pentru copii mici :). Vezi ca aplicatia inregistreaza timpul efectiv pe fiecare aplicatie. Daca tu deschizi cate ferestre vrei si nu le vei utiliza asta nu inseamna ca vei aparea in raport ca ai muncit 🙂

    Reply
  • Nu ! Din ciclul lucrati si nu mai jucati pe banii populatiei ! Cui nu-i place sa faca loc altuia care nu are probleme cu monitorizarea retelei. Pe afara se practica mai peste tot, accesul la unele aplicatii fiind restrictionat.

   Reply
  • Amalia Georgiana Fotache se joaca FarmVille mai nou :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate