blog-logo

19 studenţi de la Medicină s-au autodenunţat că au dat mită profesorului Lazăr Onisâi

19 studenţi de la Medicină s-au autodenunţat că au dat mită profesorului Lazăr Onisâi

lazar onisaiPotrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procuror Alina Popescu, până în prezent, au fost depuse la Parchet 19 autodenunţuri ale unor studenţi de la Medicină care au recunoscut că au oferit profesorului sume între 300 şi 500 de euro pentru a trece examenele la Anatomie – Embriologie, însă numărul celor care au dat mită este mult mai mare.

 „Sumele oferite de studenţi variază între 300 şi 500 de euro. Acestea erau solicitate în funcţie de situaţia în care se afla studentul. Dacă era în pericol să nu treacă anul suma era mai mare sau dacă avea părinţi care lucrau în străinătate, deoarece profesorul cunoştea şi aceste aspecte” , a spus Popescu, miercuri, pentru corespondentul Mediafax.

Alte articole:   Florin Bucuțea, fiul satului care a transformat Dăișoara într-o minicapitală culturală a Brașovului

În total, profesorul Lazăr Onisâi a fost denunţat de 19 studenţi, împreună cu cel care a sesizat procurorii în cursul lunii ianuarie. Numărul studenţilor care au dat mită profesorului este însă mult mai mare, de câteva zeci, o parte dintre aceştia având calitate de învinuiţi în acest dosar, potrivit sursei citate.

Profesor dr. Onisâi Lazăr a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în data de 11 februarie. El a fost reţinut de către procurori în 8 februarie, însă Tribunalul Braşov a dispus cercetarea lui în libertate. Procurorii au făcut recurs la decizie, iar Curtea de Apel Braşov a admis recursul şi a decis arestarea preventivă a profesorului.

Profesorul Onisâi Lazăr de la Facultatea de Medicină a Universităţii Transilvania din Braşov este suspectat că lua mită de la studenţi pentru a-i trece examenele, în locuinţa acestuia fiind găsite sute de înscrisuri cu numele unor studenţi şi subiecte de examen. El a fost prins în flagrat în data de 8 februarie, când a primit de la o poliţistă, care s-a dat drept studentă în anul I, suma de 700 de lei pentru a fi promovată la examenul din sesiunea din iarnă la disciplina Anatomie-Embriologie.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] post 19 studenţi de la Medicină s-au autodenunţat că au dat mită profesorului Lazăr Onisâi appeared first on News […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate