blog-logo

Țibrea, trimis în judecată pentru contrabandă cu țigări

Țibrea, trimis în judecată pentru contrabandă cu țigări
Foto - arhivă

Foto – arhivă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din judeţul Braşov, acuzat de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.
Potrivit Parchetului, în mai multe imobile din comuna Caţa, judeţul Braşov deţinute de inculpatul Viorel Ţibrea au fost găsite peste 76.000 de pachete ţigări, fără documente de provenienţă. Anchetatorii au stabilit că prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către stat acesta a cauzat un prejudiciu de aproape 700.000 de lei la bugetul consolidat al statului.
Ţibrea a fost trimis în judecată în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării şi pentru evaziune fiscală. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Covasna.
Cantităţile de tutun şi alcool de contrabandă confiscate de poliţiştii covăsneni au crescut în 2012 faţă de anul precedent, afirmă şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, Ciprian Paic.
Acesta a declarat că, în urma acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale, derulate anul trecut, s-au confiscat aproape 150.000 de kilograme de tutun, cu aproape 150 de kilograme mai mult faţă de 2011, circa 340.000 de ţigarete şi peste 4.800 de litri de alcool, aproape dublu faţă de anul precedent. De asemenea, s-au efectuat mai multe percheziţii în urma cărora au fost descoperite şi confiscate 49 de maşini folosite la fabricarea ţigaretelor.
Ciprian Paic a menţionat că prejudiciu total creat de evazionişti la bugetul statului a fost estimat la peste 762.000 de lei, iar poliţiştii au reuşit să recupereze circa 40% din sumă prin diverse metode, implicit prin aplicarea sechestrului asigurător pe bunuri mobile sau imobile aparţinând persoanelor învinuite de evaziune fiscală.

Alte articole:   Dunca: Brașovul sub cod roșu de COVID-19. PNL și Iohannis au scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

Unele reţele de contrabandă aveau ramificaţii în alte judeţe, prin urmare poliţiştii covăsneni au acţionat în unele cazuri împreună cu colegii lor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Bacău, Braşov şi Prahova.

Acţiunile de prevenire, descoperire şi combatere a evaziunii fiscale în toate domeniile vor reprezenta o prioritate şi în acest an, a spus Ciprian Paic.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.