blog-logo

Final la FOTE 2013. România, locul 8 la medalii obținute FOTO

Final la FOTE 2013. România, locul 8 la medalii obținute FOTO

Incheiere FOTE (2)Ceremonia de închidere a celei de-a 11-a ediţii de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a avut loc vineri, la Medal Plaza, în Poiana Braşov, prilej cu care a fost coborât drapelul olimpic de pe catarg şi a fost stinsă flacăra olimpică. Festivitatea a debutat cu defilarea tuturor celor 45 de steaguri ale statelor participante, după care a urmat cuvântul primarului de Braşov, George Scripcaru, preşedintele Comitetului de organizare.

El a mulţumit colaboratorilor şi a subliniat importanţa festivalului: ”Am început acest proiect, prin anul 2006, alături de Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Mulţi nu credeau că vom reuşit, dar am ajuns cu bine la final. Vreau să mulţumesc autorităţilor guvernamentale şi locale din Braşov, Predeal şi Râşnov, pentru implicare, tuturor voluntarilor. Pentru România, acest eveniment înseamnă mult ca imagine, infrastructură şi implicare a tinerilor”.
În continuare, Patrick Hickey, preşedintelui Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a declarat competiţia închisă: ”Dragi tineri, mulţumesc pentru faptul că aţi transformat acest festival într-un eveniment magnific. Declar închisă a 11-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European”.

Alte articole:   Ajutoarele promise de USR pentru HORECA Brașov, petardă electorală?

Gazdele viitoarei ediţii a FOTE au preluat steagul olimpic

După stingerea flăcării olimpice, a fost coborât de pe catarg steagul olimpic. El a fost predat de George Scripcaru preşedintelui EOC. Acesta l-a înmânat reprezentanţilor Austriei şi Liechtensteinului, gazdele ediţiei a 12-a a FOTE din anul 2015, Karls Stoss şi respectiv Leo Kranz. În cuvântul său, Leo Kranz a felicitat ţara noastră pentru organizare, iar Karls Stoss a chemat tinerii sportivi la viitoare ediţie FOTE: ”Mulţumim România! Ne vedem peste doi ani în Austria şi Liechtenstein!”.
Ceremonia s-a terminat cu un foc de artificii multicolor, la care au asistat în afară de sportivi, antrenori, oficiali şi jurnalişti, numeroşi turişti aflaţi la Poiana Braşov.
România a ocupat locul 8 în clasamentul final al Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013 de la Braşov, cu 1 medalie de aur şi 2 de argint, în timp ce Rusia s-a clasat pe primul loc cu 22 de medalii, 11 de aur, 7 de argint şi 4 de bronz.
Festivalul Olimpic al Tineretului European s-a desfăşurat în judeţul Braşov, la Predeal (schi fond şi snowboard), Cheile Grădiştei-Fundata (biatlon), Poiana Braşov (schi alpin, patinaj artistic şi short track), Braşov (hochei) şi Râşnov – Valea Cărbunării (săriturile cu schiurile).

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

Click pe poze pentru fotogalerie

Distribuie dacă îți place!
  1. […] post Final la FOTE 2013. România, locul 8 la medalii obținute FOTO appeared first on News […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.