blog-logo

Scrisoarea cititorului: Cerb captiv la o pensiune din Moieciu

Scrisoarea cititorului: Cerb captiv la o pensiune din Moieciu

cerb moieciuDraga redactie, va scriu in speranta ca puteti face ceva in legatura cu subiectul ce urmeaza a fi discutat. Am fost duminica si luni la pensiunea Nicoleta din Moeciu de sus, str. Valea Bangaleasa nr.138.

Exact in fata acestei pensiuni se afla casa cu grajdul unde am vazut un cerb mascul captiv.

Cerbul este vizibil direct din strada, este intr-un tarc in curtea cuiva si are foarte multe sarme in coarne si cetini de brad, clar a fost folosit in iarna aceasta de catre oameni meschini, avari dupa bani. Am fost foarte aproape de el, chiar am incercat sa-i desfac acele sarme din coarne, dar nu am reusit.

Alte articole:   Crearea unui sistem de management integrat al deșeurilor, unul dintre cele mai importante obiective ale ISO Mediu Brașov

Cert este ca a simtit ca vreau sa- l ajut si a stat sa-l mangai si a mugit de cateva ori cand a vazut ca ma indepartez. Mi- a fost tare mila de el si nu stiu ce sa fac pentru ca acest cerb sa ajunga in habitatul lui natural, acolo unde ii este locul. Sper ca ma puteti ajuta sa facem ceva pentru el!

Va multumesc!

Tincuta Zarnica

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov a fost anunţat de jurnalişti depsre acest caz, iar o echipă de poliţişti de la Bran s-a deplasat la pensiunea respectivă.

„Se confirmă cazul. Într-adevăr, poliţiştii din Bran au găsit la pensiunea respectivă un cerb ţinut captiv. Proprietarul pensiunii, în vârstă de 59 de ani, nu a fost găsit la domiciliu, dar a fost contactat telefonic şi urmează să fie audiat în acest caz”, a spus, joi comisar şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Alte articole:   Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

Bărbatul este cercetat la Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, ţinerea în captivitate a unui animal sălbatic fiind interzisă prin lege.

 

Distribuie dacă îți place!
 1. Polițiștii au interevenit după ce au fost sesizați de jurnaliști!

  Reply
  • Daca politistii au luat legatura cu "protectorul" animalelor, Menghele Barbulescu, nu vreau sa stiu continuarea povestii… e deja in galanterele hypermarket-urilor, la delicatese!

   Reply
 2. povestea nu a fost nici pe de parte asa. Politistii au fost sesizati de asociatia alinata pentru combaterea abuzurilor si nu de jurnalisti, politistii au intarziat cel putin o ora, au refuzat sa faca procesul verbal imediat ce au ajuns la fata locului samd.

  Reply
 3. Cititi articolul complet pe mediafax inclusiv
  „Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, poliţiştii au constatat că ţarcul în care se afla cerbul era deschis, iar animalul venea singur acolo întrucât primea hrană de la proprietar şi de la turişti.”.
  Pot confirma si eu ce au constatat politisti.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate