blog-logo

Diniță: Guvernul pregătește o strategie pentru protejarea intereselor economice al e României

Diniță: Guvernul pregătește o strategie pentru protejarea intereselor economice al e României

ion dinitaVanzarea  a patru uzine siderurgice romanesti cu 52 de euro reprezinta ultima faza a unui fenomen anticipat de putini, afirma deputatul conservator Ion Dinita.

Parlamentarul este de parere ca privatizarile facute doar la indicatii din alte parti isi arata acum latura paguboasa, atat financiara cat si sociala. Presedintele PC Brasov anunta ca Guvernul pune la cale o strategie pentru protejarea intereselor economice ale Romaniei.

Nu mai trebuie să vindem orice fabrică sau firmă românească, mare sau mică, doar pentru că FMI-ul sau altcineva o cer. De altfel Fondul nu se comportă decât ca o bancă, care atunci când constată că nu sunt fonduri pentru a i se restitui împumutul sugerează privatizări, arată Diniţă. La recomandare sau nu, vânzarea fabricilor de la Buzău, Târgovişte, Câmpia Turzii şi Brăila de fostul cumpărător, Mechel îşi arată acum rezultatele.

Alte articole:   27 septembrie - Ziua mondială a turismului (ONU)

„Asta înseamnă «investitorii strategici». după ce au făcut, probabil buzunarele pline şi au văzut că au ajuns la fundul sacului şi nu mai sunt interesante pentru ei şi au rezolvat problema de calitate şi de a produce oţel beton sau oţeluri în România, acum aţi văzut că vor să le închidă, să le taie şi să mai încerce să mai scoată un ban din a duce la fier vechi ultimele utilaje”, a declarat, pentru Corona TV, Ion Dinință.

Un alt rezultat, al închiderii uneori din prostie a unor combinate sau demolarea lor pentru a face blocuri este cel social, afirmă Ion Diniţă, care este membru al Comisiei pentru Industrii, Comerţ şi Servicii din Camera Deputaţilor. Germanii s-au trezit acum că din îngrijorare că au prea mulţi imigranţi români şi bulgari vor să sprijine investiţii care să-i ţină pe români în ţara lor.

Alte articole:   Coliban câștigă Primăria Brașov. Veștea rămâne președinte la Consiliul Județean

„De fapt acest lucru trebuia să se întâmple de mult. La un moment dat, probabil în cei 20 de ani au avut interesul să scape de concurenţi, nu vorbesc de Germania, vorbesc în general de occidentali, au reuşit să închidă fabricile româneşti să scape de concurenţă şi acum şi-au dat seama că au o problemă socială, care se transferă de la noi la ei şi acum vor încerca să găsească soluţii ca să ne ajute, dar să se ajute de fapt pe ei”, spune parlamentarul conservator.

În USL se elaborează acum o stretegie pentur apărarea intereselor economice ale României, anunţă Diniţă. Este vorba de stabilirea unor fabrici, centrale, pe scurt, obiective strategice care nu doar că nu trebuie privatizate, ci chiar ajutate să se retehnologizeze. O parte dintre ele sunt acum în mari dificultăţi financiare, pe care statul român, după modelul celui francez la Renault, le-ar putea rezolva, declară deputatul.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate