blog-logo

„Big Brother” în cartierul de ţigani din Codlea

„Big Brother” în cartierul de ţigani din Codlea

big brotherCartierul „Mălin” din Codlea, populat de persoane de etnie rromă, rămâne în continuare o pată neagră pe harta municipiului. Primarul Cătălin Muntean a precizat că, în perioada următoare, vrea să facă un fel de recensământ al populaţiei din acest cartier, astfel ca să existe o evidenţă clară a celor care domiciliază acolo. „Cei mai puternici din comunitate au ocupat suprafeţe mai mari de teren, pe care, ulterior, le-au «vândut» altora, desigur, fără vreo formalitate legală. Vom face un pic de ordine acolo şi cel puţin construcţiile amenajate în ultimul an fără vreo aprobare vor fi demolate. Vrem să ştim cine stă acolo, cine pleacă, cine vine, trebuie să avem o evidenţă mai clară”, a precizat edilul.

Alte articole:   RA AIBG a stabilit chiriile pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Intenațional Brașov-Ghimbav

De asemenea, edilul a precizat că, anul acesta, va face şi unele investiţii şi în acest cartier, după ce anul trecut a introdus reţeaua de apă. În primul rând, vor fi pietruite toate drumurile, iar, pe viitor, poate vor fi şi asfaltate. Ţinând cont că şi această zonă va începe, uşor, uşor, să intre în rând cu lumea, pentru a evita eventualele distrugeri, dar mai ales actele de violenţă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în tot cartierul vor fi montate camere de supraveghere. „Oamenii din acest cartier mi s-au plâns că nu face nimeni nimic pentru ei, dar aşteaptă doar de la alţii, ei nu pun umărul la nimic. De exemplu, e plin de mizerie, pe care tot ei o fac, dar aşteaptă să vină altcineva să facă curăţenie”, a explicat primarul.

Alte articole:   Numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu peste 20%, în primele luni ale anului

Camere de supraveghere în tot oraşul

Astfel de camere vor fi montat însă, şi în restul oraşului, în total 262. Investiţia este estimată la 800.000 de euro, iar în acest sens a fost întocmit  un proiect pentru contractarea unei finanţări europene. „Vrem să monitorizăm video întreg oraşul, fiindcă avem mari probleme cu furtul capacelor de canal care sunt duse la fier vechi, distrugerea spaţiilor verzi, dar şi o «transhumanţă» a câinilor comunitari. Adică noi îi strângem de pe străzi, iar noaptea apar alţii, care sunt aduşi din alte părţi. Astfel ”, a subliniat Muntean.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] post „Big Brother” în cartierul de ţigani din Codlea appeared first on News […]

    Reply
  2. […] puţin nu l-am reţinut), dar se spune că este locuit în principal de ţigani. L-am remarcat în articolul de aici, cel în care se spune că primarul Cătălin Muntean a susţinut că se vor face cîteva […]

    Reply
  3. multumesc d-lui primar pt initiativa pozitiva pe care vrea sa o ia referitor la acest articol.trebuia sa faca cineva ceva si pt acest cartier uitat de lume.vechea conducere nu a facut nimik, venea si amagea lumea see you 2kg de faina si un litru de ulei cand erau in preajma alegerilor.[rusine].cand aveai nevoie de cv la primarie nu erai luaat in seama pt ca apartineai de cartierul malin.speram ca noua conducere sa faca ceva eficient si pt cei din cartierul Malin.mentionez ca montarea camerelor este o treaba fff buna pt ca oricum politia nu facea nimik cand era vb de o interventie in MALIN.cum veneau asa plecau[neinteres intr-un cuvant.inca odata multumiri noii conduceri si in special d-lui muntean catalin.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.