UDMR vrea mai presus de lege, chiar și pentru protecția consumatorilor!

UDMR vrea mai presus de lege, chiar și pentru protecția consumatorilor!

Sorin Susanu si MohaciDeputatul UDMR de Harghita, Korodi Attila, intenţionează efectuarea unui denunţ la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru evaluarea metodei inacceptabile de control ce a avut loc sâmbătă, 16 februarie la Târgul de Produse Tradiţionale şi Locale din Miercurea Ciuc de către membrii Comisariatului Regional Braşov.
În declaraţia politică susţinută azi, 19 februarie, înaintea şedinţei de plen, deputatul Korodi Attila a detaliat circumstanţele în care s-au petrecut evenimentele de la finalul săptămânii, când delegaţia de reprezentanţi ai Comisariatului Regional Braşov pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat un control inopinat la Târgul de Produse Tradiţionale şi Locale, însoţit fiind şi de reprezentaţii presei centrale.
„În loc să vină în întâmpinarea eforturilor continue ale organizatorilor, de a-i ajuta şi îndruma pe micii producători să se conformeze la normele care reglementează producţia şi comercializarea alimentelor, reprezentanţii protecţiei consumatorilor Braşov au început să-i ameninţe pe cei prezenţi la târg cu amenzi usturătoare şi retragerea autorizaţiilor“ -a relatat Korodi, referindu-se totodată şi la impertinenţa comisarului şef al instituţiei, Claudiu Sorin Susanu, al cărui comportament deplasat a depăşit principiile eticii profesionale, când a recurs la instigarea de conflict între comercianţi şi reprezentanţii Consiliului Judeţean.

„Funcţionarul public este obligat prin lege la cinste, corectitudine, integritate morală şi profesionalism. Comportamentul comisarului şef a depăşit cu mult aceste principii. Ameninţările, scandalul, impertinenţa, nu pot defini activitatea unei instituţii publice“ –  este de părere deputatul UDMR. Adică ce să facă funcționarul? La Brașov și la Sibiu să dea amenzi, iar la Harghita nu?? Încă o dată se dovedește că politianismul UDMR este demagogic, în afara legii!

Alte articole:   Cum se va desfășura școala din toamnă? Monica Anisie despre cum vor învăța elevii

Korodi a declarat totodată că răzbunarea sau implicarea în dispute politice ale unui funcţionar public depăşeşte orice limită normală de comportament şi activitate, motiv pentru care va solicita printr-o interpelare scrisă Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor o analiză, şi o anchetă internă pentru evaluarea profesională a comisarului şef implicat în controlul comandat politic. Tocmai că, profesional, șeful regional al ANPC nu poate fi acuzat de nimic. A găsit nereguli, a dat amendă, nu a pus-o de „una mică“, cum probabil o făceau alți până la această oră…

Deputatul UDMR s-a referit în intervenţia sa şi asupra conflictului dintre Consiliul Judeţean Harghita şi Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor care a rezultat din faptul că, asemănător altor instituţii publice centrale, Consiliul Judeţean percepe o chirie pentru spaţiul ocupat de către Protecţia Consumatorilor Harghita din palatul administrativ.

„Nu este de neglijat nici faptul că acestă verificare inopinată şi mediatizată s-a petrecut într-un moment foarte interesant, chiar în mijlocul scandalului artificial creat în jurul steagului secuiesc“ – a concluzionat Korodi Attila. Și în acest caz ar fi de comentat: dacă există un litigiu, fie el și între două instituții, se rezolvă prin instanțele din România. A făcut ceva CJ Harghita în acest sens??

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. domnu deputat…denunt la Parchet, sa fim bine intelesi. mai bine un autodenunt..ca i-a-ti instigat pe comercianti sa nu respecte legea, aia romaneasca. inainte de a veni la targ, unde le-a-ti luat taxa de participare, tipariti o lista cu obligatii si norme de conformitate, ca asa zice la carte, aia in romaneste, si daca sunt reguli, atunci musai sa le respectati..daca nu iti convine, muta targul in curte la tine acasa, si spune ca sunt musafiri.se poate face un schimb de produse… intre voi.
  necunoasterea legii nu te scuteste de pedeapsa…

  Reply
 2. Controlul dirijat al lui Susanu are cateva aspecte, care sunt trecute cu vederea de catre ziaristii „bine intentionati”.
  In primul rand: OJPC Hargita isi are sediul intr-o cladire a CJ. Spre deosebire de ceilalti chiriasi, OJPC-ul local nu doreste sa plateasca chirie pt. spatiul ocupat in cladirea CJ, intre cele 2 institutii din cauza aceasta, relatia nu este tocmai cordiala. Daca nu vor plati chirie, probabil, institutia va fi nevoita sa isi caute un alt spatiu-moca.
  Iata un motiv pt. controlul intens mediatizat a lui Susanu, care, ce da D-zeu, a sosit complet echipat cu o haita de ziaristi, televiziuni, insetati de sange si de senzational.
  Fara doar si poate, deficientele descoperite trebuiesc remediate, asa cum a anuntat seful CJ, care instantaneu a luat o serie de masuri, si nu neaparat din dorinta de a-l lasa pe Susanu fara obiectul muncii.
  Ramine intrebarea: Susanu&Co. va actiona la fel de efervescent si impartial (si) in alte zone, unde deficientele sunt traditional mai grave si permanente?

  Reply
 3. Simplu: nu are spatiu suficient nici pt. propriile institutii…, se mai intampla si altundeva, inclusiv in BV, nu numai in HR.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.