Puchianu propune capitala regiunii la Braşov, dar cu guvernator maghiar

Puchianu propune capitala regiunii la Braşov, dar cu guvernator maghiar

Dumitru Ioan Puchianu3Lumea politică a început o luptă acerbă pentru a stabili frontierele noilor regiuni. Miza este uriaşă: dincolo de raţiunile obiective care privesc regândirea hartei administrative a ţării, fiecare partid doreşte să îşi asigure accesul la fondurile europene care vor fi gestionate de regiuni. Astfel, fiecare formaţiune are propriul său proiect de regionalizare, inclusiv cu propriile variante de capitale.

Dumitru Puchianu, liderul Forţei Civice Braşov, are o soluţie pentru a împăca şi „capra şi varza”, astfel ca şi maghiarii să fie mulţumiţi, dar şi Braşovul să rămână capitala regiunii. „Braşovul are toate argumentele pentru a fi capitala regiunii, pornind de la istorie şi finalizând cu faptul că este cel mai dezvoltat oraş din zonă, atât din punct de vedere economic, cât şi al infrastructurii. Dacă cei din UDMR au pus o serie de condiţii, le sugerez guvernanţilor, pentru ca toată lumea să fie mulţumită, ca funcţia de guvernator să fie deţinută de un maghiar, dar capitala să fie la Braşov”, a precizat Puchianu. Acesta a fost de părere că funcţia ar putea fi ocupată de către Kovacs Attila, preşedintele UDMR Braşov, actual consilier judeţean, care are experienţă în domeniul administraţiei publice fiind vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov în mandatul trecut.

Alte articole:   Trafic blocat pe DN 73, în Bran. S-a surpat drumul, iar un TIR a rămas blocat
Loading...
 1. In ast caz… io ma mut in regiunea vest. Mult mai la vest.cu tot respectul, acest "om deosebit" pe nume Atilla Kovacs nu merita sa guverneze nici vidanjorii de la Compania Apa. Si n-are nici o legatura see you etnia dansului.

  Reply
 2. Iarasi sunt luate deciziile dupa preferinte politice si dupa cum ii taie pe cate unii in freza in loc sa fie gandit pentru cei care chiar locuiesc si isi desfasoara activitati in acele zone/regiuni.

  Reply
 3. Propun ca la guvernarea regiunii sa punem teutonii, ca tot au construit ceva inca de cand au ajuns p’aci. Poa’ vom mai gasi unul pe ici pe colo.
  Sau de sasi ce ziceti? Poate chiar un rrom (mic).
  Capitala zic sa o stabilim la Sighisoara pe considerent geografic, fiind in centrul regiunii. Este avantajos cel putin din punct de vedee al transportului(vor fi mutate hartii la modul serios).

  Reply
 4. Mare ţi-i grădina.. Io zic să se instituie un triumvirat format din Iţig, Ştrull şi Bulă…

  Reply
 5. Eu zic sa lasati propunerile de CACAT! Suntem in ROAMANIA iar aici trebuie sa decida ROMANII!!!!!!! Cui nu ii place – afara – raus – eject!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap