blog-logo

Brașoveanul Iulian Pîtea, locul opt la sărituri cu schiurile!

Brașoveanul Iulian Pîtea, locul opt la sărituri cu schiurile!

Iulian Pitea1România a obţinut luni locul opt la sărituri cu schiurile individual băieţi HS 100 prin Iulian Pîtea, în cadrul concursului desfăşurat la Râşnov (Valea Cărbunării), la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013.

Medalia de aur a revenit slovenului Cene Prevc, cea de argint lui Anze Lanisek, tot din Slovenia, iar medalia de bronz a fost câştigată de austriacul Thomas Hofer. La întrecere au participat 56 de sportivi din 19 ţări. România a avut în concurs patru sportivi, pe Iulian Pîtea, Valentin Tatu, Eduard Torok şi Alexandru Mocăniţă.

Antrenorul coordonator al lotului naţional de sărituri cu schiurile, Sorin Spulber, a declarat pentru AGERPRES că locul obţinut de România este unul bun, mulţumitor.

Alte articole:   Literele de pe Tâmpa, iluminate în roz de Ziua luptei împotriva cancerului de sân

„Eu personal sunt mulţumit. Obiectivul nostru a fost o clasare în primii 10. Am obţinut locul opt şi sunt mulţumit. Este cel mai mare rezultat al nostru de până acum. Trebuie să aveţi în vedere că la acestă competiţie au participat sportivi care au concurat în Cupa Mondială. Sperăm ca marţi la întrecerea fetelor să obţinem o medalie“, a declarat Sorin Spulber.

Distribuie dacă îți place!
  1. Am stat lângă antrenori, îi auzeam comentând asupra experienței contracandidaților. La fața locului oscilau între poziția 7-8, deci au ochiul format.

    Ca fapt divers, în programul FOTE săriturile la băieți erau prevăzute până la ora 14.00. La 13.05 se încheiaseră deja!

    Reply
  2. antrenorul este Florin Spulber,nu Sorin.Asa, ca informatie.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.