blog-logo

Brașovul este capitala europeană a sporturilor de iarnă

Brașovul este capitala europeană a sporturilor de iarnă
 Foto Christian Macedonschi

Foto Christian Macedonschi

A început ceremonia deschiderii jocurilor la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013.La eveniment este prezent premierul Victor Ponta alături de soție, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, dar și tenismenul brașovean Ion Țiriac, brașoveanul locuind în copilărie la 50 de metri de arena Liceului Sportiv care îi poartă numele, pe strada Cerbului nr. 5.

Ceremonia a început cu o urare de bun venit adresată în trei limbi, română, franceză şi engleză, oaspeţilor României, urmată de intonarea imnului României de către corul Unison.

Daniel Pripici (schi fond) va purtat drapelul României la defilarea delegaţiilor, iar Daniela Haralambie (sărituri cu schiurile) va rosti jurământul olimpic.

Alte articole:   Acoperământul Maicii Domnului - Ce nu e bine să faci astăzi sub nicio formă

Ceremonia a continuat cu defilarea delegaţiilor, în frunte cu Grecia, după care se respectă ordinea alfabetică. Delegaţia României a încheiat şirul delegaţiilor. Preşedintele Comitetului de Organizare EYOWF 2013, George Scripcaru, primarul Braşovului, a deschis seria discursurilor oficialităţilor. De asemenea, s-au adresat publicului preşedintele Comitetului Olimpic European, Patrick Hickey, dar şi preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge.

Ulterior, premierul Victor Ponta, prezent la festivitate, a declarat deschisă ediţia de iarnă a FOTE.

„Îmi revine deosebita onoare de a declara deschisă a unsprezecea ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European”, a spus Ponta atât în limba română cât şi în limba engleză.

A urmat ceremonia de arborare a drapelului olimpic şi intonarea imnului olimpic, la care au partiicpat vânătorii de munte dela Brigada „Sarmisegetusa“, urmat de un film ce prezintă traseul torţei olimpice din Grecia în România. Momentul cel mai aşteptat a fost intrarea torţei olimpice pe stadion şi aprinderea flăcării olimpice, urmat de jurământul sportivilor, arbitrilor şi antrenorilor.

Alte articole:   Dan Alexa, înainte de meciul cu CSM Slatina: „Jucătorii care au evoluat mai puţin trebuie să aibă determinare şi dorinţă”

Pe arena din faţa Liceului Sportiv a fost amplasată şi o structură pentru o demonstraţie de snowboard. Ceremonia se va încheia cu două concerte susţinute de Inna şi trupa Sensor, urmate de jocuri de laser şi lumini.

Distribuie dacă îți place!
  1. de ce nu ati aratat cum nu au avut voie brasovenii nici pana la silvicultura, ca totul a fost ingradit, ca aceste jocuri pe langa milioanele „spalate’ DE ONOR PRIMARU PDL SI ALTII DIN CLICA, AU COSTAT COSTUME DE SKI DE PESTE 30 MIL BUCATA, CA IN pOINA LA PATINAJ NU ERAU NICI 150 LOCURI PT POPORUL DE RAND….E AIUREA SI ABSURD COSTURI eNORME, NEJUSTIFICATGE SI BAni SPALATI PT O CLICA DI pRIMARIE,LA COALITIE CU NOUA DEMOCRATIE „DREAPTA’ A USL,LA FLE DE HOATA SI CORUPTA…..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.