Biserica Evanghelică închide două muzee??

Biserica Evanghelică închide două muzee??

muzeul de arta brasovFuncţionarea Muzeului de Artă şi a Muzeului de Etnografie din Braşov e pusă sub semnul întrebării după sentinţa dată anul trecut  de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa  a dispus retrocedarea către Parohia Bisericii Evanghelice Braşov a imobilului.

Directorul Muzeului de Etnografie, Ligia Fulga, a declarat joi că este nevoie de declanşarea unei campanii naţionale de salvare a instituţiilor de cultură. Ea a adăugat că a înaintat Guvernului, primului-ministru Victor Ponta, Parlamentului, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Fondurilor Europene un memoriu prin care solicită adoptarea unor iniţiative guvernamentale şi legislative care să reglementeze protejarea specială a muzeelor din România şi a patrimoniului deţinut.

Muzeul de Artă şi Muzeul de Etnografie sunt singurele instituţii muzeale din judeţul Braşov recomandate de prestigiosul ghid turistic Michelin.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Se întrerupe curentul electric pe o stradă din Codlea
Loading...
loading...
  1. […] Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov a trimis astăzi o replică la declarațiile referitoare la situația imobilelor retrocedate în care îşi desfăşoară activitat…(CJ). Biserica Evanghelică doreşte să îşi exprime punctul de vedere cu privire la opiniile […]

    Reply
  2. […] Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Braşov a trimis astăzi o replică la declarațiile referitoare la situația imobilelor retrocedate în care îşi desfăşoară activitat…(CJ). Biserica Evanghelică doreşte să îşi exprime punctul de vedere cu privire la opiniile […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov