blog-logo

Am primit cadou FOTE și Scripcaru se c… pe el

Am primit cadou FOTE și Scripcaru se c… pe el
foto: prinbrasov.com

foto: prinbrasov.com

Sunt convins că mulți vor sări la gâtul meu că, în loc să laud cât de minunat este faptul că se organizează la Brașov FOTE, m-am găsit să îl critic pe mult iubitul și stimatul nostru șef de urbe, primarele care este George Scripcaru, care este șef de comitet de organizare al Festivalului.

Evident, FOTE este o chestiune de muls bani. Un ziar sportiv național spunea că este o afacere de vreo 60 de milioane de euro. Puțin, aș spune, la anvergura evenimentului, mai ales că este criză… Dar și așa puțini, acești bani se duc pe apa sâmbetei, deși corect ar fi buzunarul băieților deștepți din jurul primarului. Fără să-i ridic osanale, Christian Macedonschi – personaj care știe cum se organizează evenimente de anvergură și care a demonstrat că știe și cum să promoveze evenimentele, țipa ca din gură de șarpe că nu s-a făcut nimic pentru a promova evenimentul în afara țării (!). Nu l-a băgat nimeni în seamă.

Și transmiterea concursurilor se face „gratuit“, tot la mica înțelegere de către postul DIGI (ai cărui patroni sunt filopedeliști). În mod firesc, pentru astfel de evenimente se plătesc drepturi de televizare… Din fericire, deschiderea este prezentată de TVR2, post care nu are o audiență semnificativă.

Cu toate acestea, cel mai important om din istoria localității moldovenești Buruienești, George Scripcaru, a dat lovitura: FOTE 23 este promovat de…. Da, doamnelor, domnișoarelor și domnilor,  de Taraf TV și Etno TV! Aplauze furtunoase vă rog. În pauzele melodiilor „Te cunosc după chiloți, Cenușăreaso!“ și „Inel, inel de aur“, precum și alte manele de profundă mediație, rulează spotul de promovare al festivalului de la Brașov…

Și, nu în ultimul rând, FOTE va mai fi promovat în revista Doxi – „Lumea mare a celor mici” (!!!!!) Vă dați seama cum o armată de bebeluși, după ce vor vedea reclama de la FOTE, vor începe să urle disperați la părinți că vor musai să fie duși la competiții, să vadă ei cum zboară ăia care sar cu schiurile??? A, și să nu omitem, un alt partener media, „Terra Magazin“ și un site obscur finanțat de Scripcaru și făcut de două trompete de la partid.

Evident, nostalgic, probabil primarul Scripcarul s-o fi gândit la revistele copilăriei lui, Arici Pogonici, Cutezătorii etc., dar care din păcate au dispărut. Erau frumoase, mai ales că aveau și multe poze colorate, utile pentru cei care scrierea și citirea erau mult prea complicate. De asemenea, din păcate, primarul a omis printre partenerii media Cartoon Networks, trustul de presă Trinitas, revista iehovista „Turnul de veghe“ și multe altele…

Distribuie dacă îți place!
 1. E o manifestare sportivă doar pentru brașoveni. 🙂 Activitatea nu apare nici măcar aici: http://www.olympic.org/content/yog_/#/News

  Reply
 2. in comitet sunt numai oameni incapabili pentru un asa eveniment, prietenii lui

  Reply
 3. io zic ca greseala mare a Primarului o fost ca FOTE nu este mediatizat in clipuri publicitare scumpe pe Latrina3 & Co.
  Dar putea sa faca treaba asta COR si ministerele de resort, inca din vara anului trecut.

  Reply
 4. Pentru astfel de evenimente nu se face publicitate ]n tara rspectiva, ci in afara, daca vrei sa aduci turisti si nu s te multumesti doar cu delegatiile sportivilor. este ca si cum ai face reclama la compania apa in brasov…. nu COR si ministerele trebuie sa se ocupe de publicitate, ci comitetul de organizare, care are ca sef primarul. ce a iesit, vedeti…. manele tv…

  Reply
 5. Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Turismului, COR, Guvernul, Comitetul de Organizare, TOTI, ar fi trebuit sa se implice in egala masura – sa fim macar o data corecti si cinstiti in aprecierile noastre, avand in vedere faptul ca evenimentul nu este numai al Brasovului, ci al intregii tari.
  Daca unii ar lasa deoparte interesele si conexiunile politice, aprecierile ar putea fi nu numai obiective, dar si corecte.

  Reply
 6. Mananci c@c@t si nu te mai saturi… pofta mare!

  Reply
 7. Pana acum 3-4 saptamani n-am auzit de acest eveniment. Si felul in care am auzit de el… nu a fost deloc pozitiv. Insa, am vrut sa fiu voluntar la eveniment dar cica se incheiasera demult, de prin noiembrie, incrierile pentru volutariat. No, asta e… pana si inscrierile pentru voluntariat s-au facut pe sestache la acest eveniment ….

  Reply
 8. […] ce presa a făcut scandal, Comitetul de organizare al FOTE a catadiscit să scoată din râîndul partnerilor media cele […]

  Reply
 9. sunt din generatia Arici Pogonici si Cutezatorii….pozele care erau Nu intrec pozele care exista azi in rev copiilor nostri care dupa ani de scoala nu stiu sa scrie si sa citeasca…..din fericire din acea generatie au crescut OAMENI…..iar cei care critica anumite functii, de ce nu candideaza la acele functii, poate au rezultate mai bune….oricum , indiferent de e spun unii sau altii, pt toti brasovenii , organizarea FOTE e un succes……si multa munca…poate se vor vedea si roadele…..

  Reply
  • partea de ceremonial a fost ok, dar promovarea…. care nu exista, un specatcol de doi bani…. greu de crezut ca vom vedea roade… hotelkierii se pling ca le merge mai prost decat inainte de fote

   Reply
 10. De unde este primarul Brasovului si ce meseria a avut!?!?….de unde sa stie el sa organizeze ceva!El a invatat ca Brasovenii sunt oameni cumsecade si,in loc sa aprecieze,profita.E bun sa faca sensuri giratorii(nimic rau in asta),doar ca percepe preturi mai scumpe decat oriunde in Europa,face multe si unde nu trebuie…ca doar incasarile le imparte cu Butuza.A mai dat si Palatul Pionierilor,tot lui Butuza…asa ca,un om care nu e de pe aceste meleaguri,nu pune pret pe ele si nu-l va interesa niciodata ce darama,sau vinde,sau strica,atata timp cat finantele-i sar direct in buzunar.Cat despre F.O.T.E,se stie ca,in loc sa achite o suma minima ca sa fie difuzat pe eurosport,a preferat sa achite o suma si mai mica si a adus doi cantareti mediocrii si a incercat sa le inchida gura Brasovenilor.Cred ca mai stie sa organizeze festivitati cu hore si strigaturi,pe campie…asaa cum se faceau la el in sat.Cam asta este cel ales,cine stie cum!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.