FOTOGALERIE A venit flacăra olimpică la Brașov

FOTOGALERIE A venit flacăra olimpică la Brașov

flacara olimpica2 Flacăra olimpică a ajuns în această seară la Brașov și a fost aprinsă în curtea interioară a Primăriei, cu o întârziere de o jumătate de oră, venind de la Cheile Grădiştei.

La Primărie, torţa i-a fost înmânată primarului George Scripcaru, preşedintele Comitetului de organizare al Festivalului Olimpic al Tineretului European, după care a înmânat-o fostei campioane naţionale la patinaj artistic în anul 1942, Romica Popp-Dâmboianu, în vârstă de 94 de ani, care a aprins flacăra olimpică ce va rămâne la Primăria Braşov până pe 17 februarie, când va avea loc deschiderea oficială a FOTE.

„Sunt foarte fericită că în sfârşit particip la un aşa de mare şi important eveniment sportiv care are loc astăzi la Braşov şi la un mare eveniment sportiv care se va desfăşura peste o săptămână. Sunt foarte fericită şi bucuroasă că am avut acest extraordinar prilej, la aşa o vârstă înaintată, şi sper ca toţi sportivii care vor participa la această manifestare să plece cu rezultate foarte bune şi să se bucure că au participat în România la un asemenea eveniment sportiv“, a declarat Romica Popp-Dâmboianu.

Alte articole:   Comunitățile minorităților naționale vor folosi gratuit infrastructura culturală

La rândul său, primarul Braşovului, George Scripcaru, a spus că desfăşurarea acestui fetival la Braşov este o mare bucurie: „Ceea ce se întîmplă azi aici e o mare bucurie pentru noi toţi. Suntem mândri că am aprins flacăra olimpică în România şi mai ales la noi la Braşov. Vom avea sportivi de valoare din foarte multe ţări, care sperăm că vor spune lucuri bune despre noi”.

Momentul aprinderii Flăcării Olimpice a fost însoţit de intonarea imnului oficial al Comitetului Internaţional Olimpic, urmat de imnul României, interpretat de către corul Unison.
Flacăra Olimpică va fi expusă publicului timp de o săptămână, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Braşov, unde braşovenii şi turiştii vor avea posibilitatea de a o admira şi de a se fotografia cu aceasta.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov: ,,Nu le dați ocazia infractorilor să acționeze’’

CLICK pe poze pentru a se mări!

Foto: Christian Macedonschi

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] post FOTOGALERIE A venit flacăra olimpică la Brașov appeared first on News […]

    Reply
  2. […] stins cu rapiditate. La început, oamenii s-au panicat gândindu-se că focul ar fi pornit de la Flacăra Olimpică, care este aprinsă în incinta Casei Căsătoriilor. Pentru a stinge focul la faţa locului s-au deplasat două autospeciale ale ISU Ţara Bârsei. Nici […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate