blog-logo

publicitate

Cum a reușit Guvernul USL să le-o tragă brașovenilor la buget

Cum a reușit Guvernul USL să le-o tragă brașovenilor la buget

guvernSuma totală alocată din TVA pentru drumuri judeţene şi comunale este de 368,3 mil. lei, la care se adaugă încă 1,72 mld lei pentru echilibrarea bugetelor locale, în bugetul anului 2013.

Cele mai mari sume alocate pe locuitor pentru drumuri judeţene şi comunale le regăsim în judeţele Hunedoara (40 lei/persoană), Alba (38 lei/persoană) şi Sălaj (37 lei/persoană), iar cele mai mici în judeţele Galaţi (13 lei/persoană), Braşov (12 lei/persoană) – locul 40 la nivel național, iar pe ultimul loc, Ilfov (8 lei/persoană).

Judeţele în care s-au alocat cele mai mari sume pe locuitor pentru echilibrarea bugetelor locale în anul 2013 sunt Tulcea (161 lei/persoană), Botoşani (157 lei/persoană) şi Teleorman (155 lei/persoană). Cele mai mici sume pe locuitor au fost alocate în judeţele Braşov (63 lei/persoană) – locul 39, antepenultimul, la nivel național, Cluj (56 lei/persoană) şi Ilfov (35 lei/persoană).

Alte articole:   CNAIR: Traficul rutier va fi monitorizat până în luna noiembrie 2022 

Newsbv.ro va publica lista parlamentarilor de Brașov care vor vota aceste alocări bugetare. Județul Brașov continuă să fie bătaia de joc a guvernelor postdecembriste, în privința alocărilor bugetare, în pofida faptului că suntem al cincilea județ în privința sumelor vărsate la bugetul național.

Distribuie dacă îți place!
 1. S-ar putea face treaba buna si cu banii astia daca nu s-ar duce pe comisioane in buzunarul celor care se lamenteaza ca nu le ajung banii!

  Reply
 2. Eu zic ca se poate citi in doua sensuri articolul acesta.
  1. Citesti si te minunezi si nu mai gandesti nimic dupa ceea
  2. Citesti, mai gandesti, te minunezi si mai gandesti un pic.

  Prespun ca cifrele acestea pe cap de cetatean sunt calculate cu niste formula magice.

  Intr-un judet in care infrastructura rutiera este la pamant (in sensul propriu) sau au nevoie sa construiasca in 2013 noi drumuri, au nevoie de mai multi bani. Intr-unul in care NU se va construi ceva nou, va avea nevoie pentru repearatii si mici artere prietenesti (care sa puna in valoare anumitea terenuri).

  Poate sa verse Brasovul 5 caldari de galbeni la buget, poate o sa primeasca mai multi inapoi in alt domeniu, de exemplu, pentru sanatate. Hai sa vedem si restul de clasamente la bugete.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.