Ce spune în planul de management profesorul universitar reținut pentru luare de mită

Ce spune în planul de management profesorul universitar reținut pentru luare de mită

catuseBiroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov a anunțat că  a fost reținut un pofesor universitar pentru luare de mită.

Potrivit informațiilor newsbv.ro, este vorba despre prof. univ. dr. Lazăr Onisâi, de la Facultatea de Medicină, din cadrul Universității Brașov. Acesta a fost surprins în în momentul în care primea bani de la un student pentru a-l ajuta să promoveze examenele. Profesorul riscă până la 10 ani de puşcărie.

Filmul flagrantului

Profesorul a fost sunat la telefon de o „studentă“, în fapt un achetator sub acoperire, care i-a solicitat ajutorul să absolve proba orală a unui examen stabilit pentru săptămâna viitoare. Lazăr Onisâi, fără să ceară prea multe detalii, a stabilit cu „studenta“ un loc de întâlnire în centrul oraşului.

Tânăra a urcat în maşina profesoruluim, unde, în schimbul unui plic cu suma de 700 de lei a primit un bilet cu subiectele de examen. Mai mult, dascălul i-a spus că nu cotnează ce bilet va trage în ziua examenului, ea să prezinte subiectele de pe biletul primit.

Acesta a fost momentul în care au descins procurorii și i-au pus cătușe dascăl. Apoi, oamenii legii au descins la locuința acestuia, de unde au ridicat mai multe cataloage de la Facultatea de Medicină şi 10.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, profesorul era monitorizat de mai mult timp după ce un student din anul II care a avut examene în zilele de 30 şi 31 ianuarie s-a autodenunţat spunând poliţiştilor că în ziua de 29 ianuarie a fost acasă la profesor şi i-a dat suma de 800 de lei. Studentul a primit subiectele de la profesor pe care le-a scris la examen, deşi extrăsese alte subiecte, luând nota 6.

Alte articole:   VIDEO Cui trebuie să vă adresați pentru a scăpa de albine?

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a precizat că studenţii aflaţi în aceeaşi situaţie ar trebui să anunţe anchetatorii, pentru că altfel ar putea fi acuzaţi de dare de mită.

Profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Pentru luare de mită riscă între 3 şi 12 ani de închisoare.

Lazăr Onisâi a fost prodecan al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Transilvania“ în perioada 2008-2012, iar în prezent este profesor universitar la disciplina Anatomie-Embriologie şi face parte din Consiliul Consultativ al Maternităţii Braşov.

Care era crezul de dascăl al lui Onisâi

lazar onisaiIată ce scria domnia sa în planul universitar 2011-2015, când era candidat de funția de director la centrul cercetari fundamentale și strategii în Medicină, înainte să fie prin în flagrant:

Sistemul de invatamant se confrunta din ce in ce mai des cu provocari noi care privesc responsabilitatea si performanta. Pentru consolidarea managementului universitar este nevoie de cunoasterea mecanismelor de functionare, cunoasterea si intelegerea problemelor ce apar sau pot aparea si nu in ultimul rand este nevoie de comunicare inaintea oricarei decizii sau propuneri. Un centru de cercetare cu departamentele sale formeaza un tot unitar caracterizat de procese colective si conducere inteleapta. Armonizarea mijloacelor de cercetare si predare in invatamantul superior in contextul integrarii Romaniei in spatiul European si International este absolut necesara. Cuvantul „cercetare” este in sine valoros si alaturi de motivare si coordonare da nastere ideii de depasire a unor impedimente neasteptate. Centrul de cercetare vine in sprijinul sistemului de invatamant superior, accentueaza rolul educativ al acestuia si da nastere unui rol social pentru ca in final acesta reprezinta un potential de resurse umane profesioniste“. Prin mită oare se realizau aceste obiective al profesorului universitar?
semnatura prof universitar

Alte articole:   Trenul Intercity Corona circulă din nou pe ruta Budapesta – Braşov

 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
 1. Filmul flagrantului în cazul profesorului Onisâi.

  Reply
 2. La sectele penticostala, baptista, crestini dupa paranghelie samd , se aduna numai lepre ce cauta victime sa le praduiasca.
  Scarbele ordinare , trag tepe peste tepe si-au facut secte si alte dracovenii , fac pe "neprihaniti" si mulg zeciuiala de la prosti.
  Numai escroci si borfasi see you zambete de curve si strangeri de mana umeda see you ochii mici bagati in grasime si vorbe din varful buzelor , numai lepadaturi si putori gasiti la bisericile sectante si daca indraznesti sa le zici ceva sar toti pe tine , cica cum iti permiti.
  Toti escrocii sunt gasiti la secte si ii vezi ca se bat see you pumnu-n piept ca ei sunt "neprihaniti" si daca te usurezi pe secta lor se supara cica esti om rau.

  Reply
  • Oameni care fac bine si oameni care fac rau se gasesc in orice confesiune religioasa. Ar fi interesant sa se precizeze religia fiecarui om mentionat in media, in special in cazuri de greseli serioase. Desigur ca am vedea mult mai des titluri de genul „parlamentar ortodox a furat” sau „viol intre ortodocsi”. Indraznesc sa afirm ca procentul de „rau” va fi direct proportional cu numarul de membri ai bisericii, in concluzie, fiecare padure va avea uscaturile ei. Sunt adventist si pot afirma doar ca suntem bine intentionati, insa nu intotdeauna reusim sa invingem raul cu bine. Insa asta se intampla in orice religie. Exista un tratament diferentiat fata de membrii sectelor, ceea ce mi se pare incorect. Dovada mesajul la care am comentat, calitatea limbajului, agresivitatea, senzationalul articolului dat de atasarea termenului „adventist”. Inca nu exista libertatea religioasa in Romania.

   Reply
  • Oameni care fac bine si oameni care fac rau se gasesc in orice confesiune religioasa. Ar fi interesant sa se precizeze religia fiecarui om mentionat in media, in special in cazuri de greseli serioase. Desigur ca am vedea mult mai des titluri de genul “parlamentar ortodox a furat” sau “viol intre ortodocsi”. Indraznesc sa afirm ca procentul de “rau” va fi direct proportional cu numarul de membri ai bisericii, in concluzie, fiecare padure va avea uscaturile ei. Sunt adventist si pot afirma doar ca suntem bine intentionati, insa nu intotdeauna reusim sa invingem raul cu bine. Insa asta se intampla in orice religie. Exista un tratament diferentiat fata de membrii sectelor, ceea ce mi se pare incorect. Dovada mesajul la care am comentat, calitatea limbajului, agresivitatea, senzationalul articolului dat de atasarea termenului “adventist”. Inca nu exista libertatea religioasa in Romania.

   Reply
 3. […] post Ce spune în planul de management profesorul universitar reținut pentru luare de mită appeared first on News […]

  Reply
 4. […] de Ziua a Șaptea, unde este pastor profesorul de la Facultatea de Medicină, Lazăr Onisâi, prins în flagrant vineri luând mită de la un achetator sub acoperire pentru a promova „examenul“. Onisâi a fost reținut pentru a se „odihni“ […]

  Reply
 5. […] banii primiţi ca mită de profesorul Facultăţii de Medicină, au fost declaraţi drept o taxă de reexaminare, urmând să  se taie „chitanţă“, după cum […]

  Reply
 6. […] Potrivit anchetatorilor, profesorul era monitorizat de mai mult timp după ce un student din anul II care a avut examene în zilele de 30 şi 31 ianuarie s-a autodenunţat spunând poliţiştilor că în ziua de 29 ianuarie a fost acasă la profesor şi i-a dat suma de 800 de lei. Studentul a primit subiectele de la profesor pe care le-a scris la examen, deşi extrăsese alte subiecte, luând nota 6.(conform NewsBv) […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.