Constantin Niță: Autonomia teritorială nu poate fi pusă în discuţie

Constantin Niță: Autonomia teritorială nu poate fi pusă în discuţie

 

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a declarat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că este îngrijorat de declaraţiile privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc, lucru care, în opinia sa, nu poate fi pus în discuţie.

Vicepreşedintele PSD Constantin Niţă a spus, sâmbătă, în cadrul unui discurs susţinut la ceremonia de învestire a noului prefect de Covasna, Dumitru Marinescu, că este nevoie de o colaborare între instituţiile din judeţ, mai ales că judeţul Covasna este „o zonă sensibilă, urmărită cu atenţie de toţi românii”.

Niţă a afirmat că toţi reprezentanţii statului din judeţ trebuie să conlucreze pentru ca oamenii de aici să aibă o viaţă mai bună, indiferent de etnie, de religie sau de modul de gândire politică. Totodată, el a remarcat că de la ceremonie au lipsit preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

„Îmi pare bine că au venit cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean şi apreciez acest lucru, dar aş fi apreciat mai mult dacă ar fi venit domnul preşedinte al Consiliul Judeţean şi domnul primar al municipiului Sfântu Gheorghe, dar probabil sunt foarte ocupaţi”, a spus el.

Ulterior, întrebat de jurnaliştii prezenţi la eveniment despre afirmaţia sa, potrivit căreia judeţul Covasna este „o zonă sensibilă”, Niţă a răspuns că s-a referit la ultimele declaraţii ale lui Tamas Sandor privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc.

Alte articole:   Medierea în România este deficitară și acest lucru ne dăunează

„M-am referit la ultimele declaraţii ale domnului preşedinte Tamas Sandor (şeful CJ Covasna – n.r.) privind autonomia Ţinutului Secuiesc, o declaraţie care mă îngrijorează. Eu, care stau aici aproape, în Braşov, desigur că nu privesc cu ochi buni o asemenea declaraţie, dar sper că a fost o chestiune emoţională şi că nu asta reprezintă părerea întregii comunităţi maghiare din Sfântu Gheorghe”, a spus Niţă.  El a precizat că autonomia teritorială „nici nu poate fi pusă în discuţie”.

„Eu înţeleg autonomia autorităţilor locale şi este normal să facem lucrul acesta, mai ales că pregătim legea privind descentralizarea activităţii administraţiei publice. Deci, suntem în asentimentul autorităţilor locale pe această temă, dar autonomia teritorială nu poate fi pusă în discuţie„, a spus Constantin Niţă.

Tamas Sandor declara, într-o emisiune televizată, că vrea autonomie teritorială.  „Aş vrea să încercaţi să schimbaţi şi mentalitatea unora din cetăţenii români care sunt exclusivişti că în ţara asta trăiesc şi alţii decât români. Deci ţara asta nu este numai a românilor, România nu este numai a românilor, este a tuturor cetăţenilor români care respectă legile şi Constituţia„, spunea Tamas Sandor.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.