blog-logo

„Nu voi vota un buget care este în detrimentul judeţului Braşov”

„Nu voi vota un buget care este în detrimentul judeţului Braşov”

Chiar dacă Harghita este un judeţ mult mai mic decât Braşovul, Guvernul a fost mult mai generos în ceea ce priveşte alocările de sume din cotele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Astfel, conform proiectului de buget de stat, în 2013, Consiliul Judeţean Braşov va primi 32,19 milioane de lei, în timp ce autorităţilor judeţene harghitene le-a revenit 39,27 de milioane de lei. Senatorul braşovean Sebastian Grapă a precizat că sumele alocate sunt mai mici cu 20% faţă de anul trecut.

„În ultimii trei ani, am luptat împotriva Guvernului Boc, care nu a ştiu decât să taie, astfel că de la un an la altul bugetul judeţului Braşov a fost tot mai mic. Niciodată nu vom ieşi din criză dacă tăiem din venituri, pentru că scade consumul. Am rămas surprins când am văzut că şi acum, veniturile pe care le primeşte Braşovul sunt cu 20% mai mici faţă de 2012. Nu este normal ca Harghita, care este un judeţ mult mai mic decât Braşovul, să primească mai mulţi bani. Braşovului trebuie să îi fie repartizaţi banii în funcţie de mărime şi de importanţa pe care o are în această ţară. Repartizările trebuie să se facă echitabil”, a subliniat Grapă.

Acesta a făcut un apel către toţi parlamentarii braşoveni, indiferent de culoarea politică, ca în momentul în care aceste sume vor fi dezbătute în plenul Parlamentului, să solicite o majorare de cel puţin 25%. „Am avea astfel un buget cu 5% mai mare decât anul trecut. Cu certitudine cred că bugetul nu va rămâne la aceste cote şi tind să cred că a fost o greşeală. Zilele următoare voi merge în Comisia de Buget-Finanţe să susţin solicitarea pe care am depus-o în vederea alocării a 32,2 milioane de lei pentru realizării infrastructurii în zona Viscri. Sumele primite de la Guvern nu permit Consiliului Judeţean realizarea unor investiţii de o asemenea anvergură. Pentru reparaţii de drumuri CJ Braşov a primit doar 6,4 milioane de lei, iar CJ Harghita 9,1 milioane de lei. Nu am nimic cu harghitenii, dar fac această comparaţie, pentru că este un judeţ mult mai mic şi care nu are o asemenea infrastructură de drumuri judeţene ca Braşovul”, a precizat Grapă.

Alte articole:   Coliban câștigă Primăria Brașov. Veștea rămâne președinte la Consiliul Județean

Senatorul a mai precizat că, dacă sumele alocate Braşovului nu se vor ajusta în plus, nu va vota bugetul de stat. „În urma acestui vot, se va vedea interesul fiecărui parlamentar pentru judeţul său. Se va vedea foarte clar cine sunt cei care îşi văd doar propriul interes. Cu riscul de a fi dat afară din Parlament, nu voi vota un buget care este în detrimentul Braşovului”, a susţinut senatorul braşovean.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate