blog-logo

Memorial de schi-alpinism la Zărnești

Memorial de schi-alpinism la Zărnești

În urma cu 9  ani , mai  exact  in  18  ianuarie  2004, o avalansa  in Valea  Morarului, din  Masivul  Bucegi, a facut sa schimbe cursul  a tot ceea ce  inseamna  schi-alpinism  in  România.

Cinci victime, cinci  sportivi  „sau mai  exact cinci  prieteni  de-ai  noștri  si-au pierdut  viata  in acel  tragic  accident. De atunci, noi  toti  cei  care am fost acolo sau am  fost  alaturi  de  ei  am incercat  sa facem  in memoria  lor cate un concurs. Așa a  luat  nastere  Cupa  memoriala Zoli  Buzasi  in  masivul  Vlădeasa, cupa Mike Csaba in  muntii  Harghitei (Madarasi ) sau  aici, la  noi, la Zărnești, Cupa  Memoriala  Dorel  Jercan  si Cosmin  Conut“, a povestit pentru newsbv.ro Ciprian Lolu, unul dintre organizatori.

Alte articole:   Expoziția “Culorile Orașului” prezintă Brașovul în GIF-uri

Cupa memoriala a ajuns doar la editia a patra, însă nu este vina ințiatorilor acestui eveniment, ci a vremii, din cauza conditiei  zapezii  în decursul anilor . („Au fost ani  in care  nu  am avut  zapada potrivita pentru a  avea aceasta competitie“, ne explică Ciprian.)

Trebuie menționat că aceia interesați de această competiție nu trebuie să plătească vreo taxă.  „Am considerat  că nu  este corect fata de «EI» ca sa  punem respectiva taxa de  inscriere. Apoi, noi toti consideram ca prezenta la aceasta cupa memoriala este motivată mai  mult decat obținerea unui loc de a ajunge pe  podiumul cursei ci de faptul ca  tot ceea ce  facem  este pentru a populariza si mari numarul membrilor acestei  familii care s-a format in  lumea  schiului  de tura. Toti  cei  care suntem direct  implicati în organizarea acestui eveniment considerăm că este  obligatia noastra morala  fata de prietenii noștri dispăruți ca trebuie sa il  promovăm mai  departe  indiferent de obstacolele care ne apar în  viață“, a precizat Ciprian Lolu.

Alte articole:   VIDEO Imagini cu cerbi în duel surprinse în pădurile din Brașov

În ceea ce privește traseul, acesta va avea 10-12  km (în funcție de condițiile meteo), cu o diferenta de  nivel  de 1.200 de metri. Obiectivul este parcurgerea  unui traseu  cu  trei urcari  si  trei coborari  în  zona  Magura  Mică, in care abilitatile  tehnice de a  folosi  pieile  de foca si  de a schia outpist sunt puse  la  incercare. Practic, startul se va da in  bloc  si, apoi, contra cronometru, se vor desemna castigatorii acestei competitii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.