blog-logo

FOTOGALERIE „Fabricat în Braşov“ – motiv de mândrie pentru producătorii locali

FOTOGALERIE „Fabricat în Braşov“ – motiv de mândrie pentru producătorii locali

Prefectul Mihai Mohaci a venit cu o inţiativă lăudabilă care are ca scop promovoare producătorilor autentici din judeţul Braşov.

Evenimentul organizat de Prefectură cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare şi a Direcţiei Agricole a avut la Bistro 2000.

Această expoziţie se doreşte a fi şi un semnal de alarmă, pentru că produsele de aici le regăsim cu greutate pe rafturile magazinelor şi în pieţele din Braşov. Sunt produse tradiţionale, care sunt garantate, pentru că fiecare dintre acestea sunt înregistrate la Direcţia Agricolă. Am avut discuţii cu aceşti producători şi dorim ca astfel de evenimente, expoziţii cu vânzare, să aibă cel puţin o dată pe lună, tot aici, iar braşovenii să poată cumpăra produse tradiţionale certificate, garantate. Prefectura se va bate pentru a-i promova şi vreau să cred că vânzările produselor braşovene vor avea o creştere semnificativă în perioada următoare“, a precizat prefectul Mihai Mohaci.

Alte articole:   Gala MERITO: Trei profesori brașoveni au fost premiați pentru inovație în educație 

Şeful Direcţiei Agricole Braşov, Mihai Dobrinaş, i-a asigurat pe producătorii de produse tradiţionale de tot sprijinul instituţiei şi i-a chemat la sediul Direcţiei Agricole pentru a obţine atestate pentru produsele tradiţionale.
„La nivelul judeţului Braşov avem 46 de producători care au atestat pentru produse tradiţionale. O parte dintre cei care au atestat au un număr mare de produse. În total aş estima că se apropie de 500 de produse independente agricole şi non agricole. Ce este interesant şi foarte mult de luat în seamă este faptul că avem un asalt extraordinar de solicitări pentru produse tradiţionale“, a spus Dobrinaş.
Şi directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare, Dorin Enache, a subliniat că produsele tradiţionale din judeţul Braşov sunt foarte căutate peste tot, iar în luna februarie produsele bio vor fi prezente la un târg tradiţional de produse bio din Nurnberg.  „Pot să vă spun fără niciun fel de ezitare că ne aflăm într-un tezaur, şi nu exagerez absolut deloc. Acest tezaur este reprezentat de producători de produse tradiţionale unici pe piaţa din România. Toate produsele sunt autorizate, controlate şi respectă legislaţia în vigoare. Nu se pot promova produse de acest tip fără să intrăm în zona de gastronomie. Din judeţul Braşov a plecat ideea tehnologică de a se introduce în brânzeturi seminţe de tot felul şi ingrediente vegetale care dau savoare şi specific zonei noastre“, a subliniat directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare.
La expoziţie au participat 42 de producători de produse tradiţionale, mulţi dintre cei prezenţi declarând că îşi vând produsele în pieţele din Bucureşti, sau cu ocazia unor expoziţii şi târguri, ori acasă.

Alte articole:   ÎN DIRECT Sebastian Rusu îl pune cu botul pe labe pe Coliban, în chestiunea preluării atribuțiilor primarului

CLICK pe poze pentru a se mări!!!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.