blog-logo

Procurorul braşovean Elena Hach, membru interimar la CSM

Procurorul braşovean Elena Hach, membru interimar la CSM

FOto: ADS Brașov

Fostă candidată pentru o șefie în parchete, Elena Hach este membru interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, în Secția de procurori.

Prima ei ședință: miercuri, când se decide vicepreședinția CSM. Judecătorul Adrian Bordea, validat membru deplin

Se schimbă componența Consiliului Superior al Magistraturii. La următoarea ședință participând un nou membru interimar, pe locul lăsat liber prin plecarea procurorului George Bălan.

Magistrații Adrian Bordea și Elena Hach au fost validați astăzi de Parlament, ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Primul, Adrian Bordea, ca membru cu drepturi depline în Secția de judecători, celălalt, Elena Hach, ca membru interimar, în Secția de procurori a Consiliului. Prima ședință la care participă Elena Hach va avea loc miercuri, pe ordinea de zi figurând alegerea vicepreședintelui CSM, subiect care a devenit controversat după scandalul iscat de alegerea procurorului Oana Schmidt-Hăineală în funcția de președinte al CSM.

Alte articole:   O stradă din Sânpetru rămâne fără curent electric

Reamintim că Elena Hach, procuror de la Parchetul Curții de Apel Brașov, a fost susținută la alegerile pentru un loc în CSM de către Asociația Magistraților din România, dar a pierdut alegerile.

Anul trecut Elena Hach a candidat pentru funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind aleasă pe locul doi de comisia formată la Ministerul Justiției, în cadrul procedurii Monei Pivniceru. Pe primul loc ieșise procurorul Tiberiu Nițu, cel care a și fost nominalizat pentru funcție, dar care a fost respins atât de CSM, cât și de președintele României.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate