blog-logo

Niță a trimis corpul de control la Hidroelectrica. Cum se simte Mihai David?

Niță a trimis corpul de control la Hidroelectrica. Cum se simte Mihai David?

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că va trimite corpul de control al ministrului să verifice toate contractele încheiate de companiile din subordine şi a avertizat companiile energetice de stat „să nu se joace”.

„Începem o acţiune de curăţire a costurilor, cei din energie să nu se joace. Corpul de control al ministrului va controla fiecare companie, să fie clar. Ieri am trimis corpul de control la Hidroelectrica”, a afirmat Niţă, potrivit Mediafax.
Intreresant este faptul că unul dintre cei acuzați că sunt responsabili de jaful de la Hidroelectrica este Mihai David, plecat din PSD, umblat pe la ușile PDL și la clanțele primarului George Scripcaru, până a fost numit director la Hidroelectrica. S-a plimbat unb pic și pe la UNPR, ca să facă frumos jocurile celor din PDL la locale, dar la parlamentare a așteptat cu sufletul la gură rezultatele la sediul PSD, alături de actualul șef al Minsiterului Energiei.
Niţă a adăugat că din 2007 până în prezent niciun ministru al Economiei nu a trimis corpul de control la Hidroelectrica. În 2007 ministru al Economiei era actual deţinător al portofoliului, Varujan Vosganian.
Întrebat de ziarişti dacă a discutat pe acest subiect cu Vosganian, Niţă a răspuns negativ şi a arătat că nu are nevoie de aprobarea acestuia pentru a trimite corpul de control.
El a dat câteva exemple de nereguli la companiile de stat. „Complexul Energetic Oltenia a avut închiriate anul trecut 58 maşini, ca Audi, Mercedes, Hyundai, cu şofer cu tot. Costurile erau 27 miliarde lei vechi pe an. La Hidroelectrica aveau 77 de maşini cumpărate, duse ca aport de capital la Hidroservuri, care le reînchiriau către Hidroelectrica, afacere de 4 milioane euro pe an. Asta până la insolvenţă. La o filială Hidroserv un Passat era închiriat la Hidroelectrica cu 48.000 euro. Să vedeţi cum s-au dus banii aiurea”, a adăugat Niţă.
Va scoate ministrul Energiei la lumină și contractele cu băieții deștepți, sau doar le va arăta pisica?
Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Brașovenii pot cumpăra și dona alimente pentru susținerea comunităților vulnerabile din județ
  1. […] Niță a trimis corpul de control la Hidroelectrica. Cum se simte Mihai David? […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate