blog-logo

Primăria Braşov pregăteşte ample controale în rândul taximetriştilor pentru a stopa evaziunea

Primăria Braşov pregăteşte ample controale în rândul taximetriştilor pentru a stopa evaziunea

Până joi, taximetriştii din municipiul Braşov pot depune la Primărie memorii cu problemele pe care le au în desfăşurarea activităţii, urmând ca, săptămâna viitoare, edilii să facă o analiză a acestora şi să caute soluţii pentru îmbunătăţirea acestui serviciu. După contabilizarea acestor deficienţe, se va trece însă şi la sancţiuni. Reprezentanţii municipalităţii au depus deja solicitări atât la Prefectură, cât şi la Inspectoratul de Muncă şi Protecţia Consumatorului câteva adrese prin care solicită intensificarea controalelor în acest domeniu. „La cererea preşedintelui Comisiei de buget-finanţe, Cătălin Leonte, am depus aceste adrese la instituţiile abilitate pentru a reduce evaziunea şi concurenţa neloială dintre taximetrişti. Vrem întâi să vedem care ar fi problemele cu care se confruntă, dar trebuie să ştie că, în acelaşi timp, suntem cu ochii pe ei şi nu vom tolera abaterile de la lege”, a precizat viceprimarul Adrian Atomei.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Comisia Europeană prezintă o nouă strategie de combatere a traficului de persoane

Tariful maximal aprobat este de 2,2 lei

Consilierul local Cătălin Leonte a susţinut că, potrivit estimărilor sale, evaziunea în acest domeniu este cuprinsă între 4,5 şi 7 milioane de lei pe an. Cei mai mulţi taximetrişti se plâng că tariful este prea mic, însă, tariful maximal aprobat de municipalitate este de 2,2 lei, dar numai 22 de taximetrişti îl practică, marea majoritatea, 1.178, mergând cu preţul de 1,35 de lei pe kilometru. „Conform legii, Primăria validează aceste tarife şi practic preţul este stabilit de către companiile de taximetrie. Noi am aprobat tariful maximal de 2,2 lei”, a spus viceprimarul.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate