Hoți de lemne din Săcele, prinși de polițiști

Hoți de lemne din Săcele, prinși de polițiști

Poliţia Săcele, împreună cu angajați ai regiei silvice RPLP Săcele, a organizat o acţiune pentru depistarea celor care fură lemne din zona Tîlfa, unde se află un fond forestier al regiei.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat șase localnici din cartierul Gârcini, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care tăiau cinci arbori, fără a avea dreptul, cu ajutorul unui motofierăstrău. Ulterior, regia silvică a formulat o plângere, în care a precizat că valoarea arborilor tăiaţi este de 4.617 lei, valoare ce depăşeşte de 54 de ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă.

Polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvîrşirea infracţiunilor de tăiere şi furt de arbori din fondul forestier naţional, conform Legii 46/2008. Ieri, cele șase persoane depistate au fost audiate în calitate de învinuiţi, reținute de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, iar azi-dimineață au fost prezentate magistraților Judecătoriei Brașov, care au dispus arestarea lor preventivă. Cercetările continuă la Poliția Săcele, pentru documentarea întregii lor activități infracționale.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Mariana Câju: Mă adresez primarilor, consilierilor locali, actuali și viitori: vă propun Pactul viitor pentru Județul Brașov!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate