Scrisoarea cititorului: Purline-ul angajat de Primărie măcelărește copacii în plină iarnă

Scrisoarea cititorului: Purline-ul angajat de Primărie măcelărește copacii în plină iarnă
Sunt din Brasov, de pe strada Zizinului. Ieri dimineata ne-am trezit cu drujbele la „poarta“. Au venit domnii de la Purline sa ne taie pomii din fata blocului. Dupa ce au macelarit un cires ce domnea de mai bine de 40 de ani in fata blocului s-au mutat la un tei. Cand drujbasul s-a urcat in pom , seful sau i-a precizat: ,, cat poti de lung,,- deci sa taie crengile cat mai lungi. Bineinteles ca am reactionat – am iesit la balcon si l-am intrebat
  • Ce faci il tai sau il toaletezi?
  • Il toaletez!
  • Sa vedem cum, ca ciresul l-ai macelarit, asta nu-i toletare!
  • Nu doamna, il toaletez.
Intre timp il informeaza pe seful sau ca doamna zice: seful ma anunta ca are cerere de la locatari, bineinteles nu cred , iar daca ar fi o cerere n-ar fi pentru decapitarea copacilor.
Aflam de fapt impreuna cu ceilalti vecini ca cineva din bloc au facut o cerere pentru o creanga de la un alt pom care era crescuta stramb si pe aceea ar fi vrut s-o taie- creanga care a ramas netaiata, dar nu e nici o problema, practic e intr-un spatiu verde, nu deranjeaza pe nimeni, eventual o poate rupe vantul.
Dupa insistentele mele sa-mi arate cererea nu aprobarea si dupa apostrofarile ce le-au primit in sensul ca ,, va trebuie lemn, lemn de calitate- cires, tei etc, … asa ati facut si cu brazii acum doi ani… Au lasat drujbele jos, au coborat din copaci si-au incarcat masinile cu prada ce au capturat-o ieri si zilele trecute si au plecat.
 Vreau sa va spun ca toti acesti pomi sunt sanatosi cu coroane frumoase, necesari intr-o zona prafuita cum este cea in care locuim noi- langa pod si nu ne este necesara toaletarea in ras.
 Va rugam sa ne spuneti si noua locatarilor din Brasov ce inseamna toaletare? Ce obiect de activitate are firma Purline? cat lemn a vandut sau a prelucrat din parcurile si spatiile verzi dintre blocuri ? Ce pot face cetatenii in mod oficial cand sunt pusi in fata acestor ,,dezastre,, – zicem noi? Credeti ca acesti muncitori stiu ce-i aceea toaletarea pomilor. Sefii lor de pe teren ce salarii au – noi credem sa sunt direct proportionale cu cantitatea de lemn ,,colectata“.
Alina Petrut
CLICK pe poze pentru a se mări!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. […] Am prezentat cazul masacrării copacilor de pe strada Zizinului. A venit și o reacție oficială din partea Primăriei, via Bună Ziua Brașov: […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.