FC și PNȚCD vor să fuzioneze

FC și PNȚCD vor să fuzioneze

Încercarea de coagulare a forțelor de dreapta, promovată de Forța Civică (FC), pare să aibă ecou.

Liderul țărăniștilor brașoveni, Daniel Vereș, a anunțat astăzi că FC și PNȚCD ar putea fuziona, în următoarele două luni fiind posibil să fie luate decizii în acest sens de cele două fomrațiuni separat, iar fuziunea să fie validată într-un congres comun al celor două partide.

„Dorim să constituim o alternativă la USL, fără lupte interioare, fără discuții, fără orgolii. (…) Nu vedem PDL lângă noi în acest proiect la această oră, dar nu exlcudem discuțiile și cu ei. Nu putem spune acum ce partide vor dispărea, că dispare PNTCD sau FC sau apare o nouă formatiune în urma fuziunii. Suntem într-un stadiu incipent, dar vă pot spune că deja lucrăm la un program alternativă de guvernare“, a precizat Vereș, care este și vicepreședinte PNȚCD la nivel național.

La rândul său, Sorin Grigorescu, primvicepreședintele Forței Civice din Brașov, spune că „PDL este într-o perioadă de clarificări. Rămâne de văzut dacă se va  ajunge la o disoluție cum vor unii corifei, să aibă un scor de 10-12%, sau să se reinventeze ca forță politică. După cum am mai spus-o, Forța CIvică are ca obiectiv programatic coagularea dreptei, iar pentru aceasta avem și multe atuuri: FC este un partid nou, fără o ancorîă în structurile politice anterioare, gen FSN“.

Alte articole:   Gabriela Brebeanu: Liberalii au decis dublarea sumelor pentru Protecţia Copilului
Loading...
  1. […] Vereş (foto dreapta), liderul ţărăniştilor braşoveni, formaţiune care şi-a manifestat intenţia de a fuziona cu Forţa Civică, cu scopul de a coagula forţele de dreapta din România, a punctat, la rândul său, că această […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap