blog-logo

Proiectul grădiniţei de pe strada Carierei a fost trecut pe linia moartă

Proiectul grădiniţei de pe strada Carierei a fost trecut pe linia moartă

Lucrările la creşa de pe strada Carierei au avansat într-un ritm alert, iar aceasta va fi deschisă începând cu data de 1 septembrie 2013. Lucrările urmează a se finaliza cel mai probabil în primăvară, iar noua creşă va oferi 150 de locuri în plus, faţă de cele aproximativ 650 disponibile în prezent. Muncitorii lucrează pe perioada sezonului rece la finisajele interioare, partea de consolidare şi recompartimentare a clădirii fiind deja finalizată.

Decizia ministerului se lasă aşteptată

Proiectul campusului preşcolar de pe strada Carierei prevedea însă, şi construcţia unei grădiniţe cu program prelungit, care ar putea primi 200 de copii. Proiectul a fost depus încă de vara anului trecut la Ministerul Educaţiei pentru finanţare prin Programul privind Reforma Educaţiei Timpurii în România, aprobat prin HG 1.454/2007. Fondurile pentru acest program provin dintr-un acord de împrumut între Guvernul României şi Banca Europeană pentru Investiţii. Pentru Braşov, finanţarea era estimată la 2 milioane de euro, însă până acum edilii nu au mai primit nici un răspuns.

Alte articole:   „Bun găsit, domnule Mozart!” deschide Festivalul Mozart, online

În acest moment, în Braşov funcţionează 7 creşe, iar Primăria Braşov analizează şi posibilitatea amenajării unor noi creşe în oraş. „Deocamdată, facem o evaluare a cererii şi ofertei pentru locurile în creşe, pentru a vedea dacă este necesară amenajarea uneia noi şi mai ales în ce zonă”, a precizat Toarcea.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate