blog-logo

Sistemul de taxare a parcării prin SMS a fost din nou abandonat

Sistemul de taxare a parcării prin SMS a fost din nou abandonat

Sistemul de taxare a parcării prin SMS ar fi trebuit să devină funcţional şi la Braşov de la începutul lui 2013. Decizia modernizării acestui sistem a fost luată de către consilierii locali în şedinţa din luna august 2012, iar operatorul privat care are concesionat acest serviciu ar fi trebuit să se adapteze noilor cerinţe.

Viceprimarul Adrian Atomei, cel care a iniţiat acest proiect încă din 2011, a precizat că săptămâna viitoare se va întâlni cu reprezentanţii societăţii pentru a pune la punct detaliile. „Sistemul trebuia pus în aplicare din ianuarie, dar a fost amânat. Împreună cu reprezentanţii Direcţiei Tehnice din Primărie ne vom întâlni cu conducerea operatorului să vedem care este situaţia exactă. Investiţia ar fi minimă, singurele costuri sunt cele pentru achiziţionarea unor dispozitive online pentru agenţii serviciului parcări. Sistemul funcţionează în parteneriat cu reţelele de telefonie mobilă, iar plata parcării va fi taxată pe factura de telefonie mobilă. În cazul cartelelor pre-pay, taxa va fi scăzută din contul pe care şoferul respectiv îl are pe cartelă”, ne-a declarat viceprimarul.

Alte articole:   Cele trei etape ale programului ”Rabla pentru electrocasnice”, anunțate de Ministerul Mediului

S-ar evita riscul amenzilor

Acesta a propus proiectul tocmai pentru ca şi Braşovul să intre în rândul oraşelor civilizate, iar conducătorii auto să fie scutiţi de stresul banilor mărunţi şi de timpul pierdut pentru căutarea parcometrelor sau reînnoirea tichetelor după timpul expirat.  Se evită astfel şi riscul ca oamenii să fie amendaţi că nu şi-au prelungit timpul de parcare.

Parcometrele montate acum câţiva ani buni sunt depăşite, iar braşovenii, dar mai ales turiştii care vin la poalele Tâmpei, trebuie să se scotocească bine prin buzunare pentru a găsi monedele necesare achitării tarifului de staţionare. Taxa de parcarea prin SMS a fost deja implementată  în câteva mari oraşe din ţară, cum ar fi Timişoara, Arad, Oradea, Satu Mare sau Târgu-Mureş.

Distribuie dacă îți place!
  1. […] pe care şoferul respectiv îl are pe cartelă”, a declarat viceprimarul Adrian Atomei pentru newsbv.ro. Tagged with  plata parcare prin sms ← […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate