Polițiști din Predeal, trimiși în judecată pentru luare de mită

Polițiști din Predeal, trimiși în judecată pentru luare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus în data de 3 ianuarie 2013 trimiterea în judecată în stare de libertate a doi agenți de poliție din Predeal.

Este vorba despre Daniel Ghibea – agent de poliţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată,abuz în serviciu în forma infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie, prevăzută de Legea nr. 78/2000  şi Cristian Mihai Apopei – agent de poliţie, săvârşirea infracţiunii de luare de mită, ambii din cadrul Poliţiei Staţiunii Predeal

În sarcina lui Ghibea s-a reţinut faptul că în calitatea sa de agent şef principal de poliţie cu aviz de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor la regim rutier, în data de 6 iulie 2012 a primit suma de 300 lei de la un ofier sub acoperire din cadrul serviciului specializat din cadrul Direcţiei  Generale Anticorupţie, iar la datele de 19 septembrie 2012 şi 26 septembrie 2012 a primit de la doi investigatori cu identitate reală din cadrul Direcţiei  Generale Anticorupţie sumele de 200 lei şi respectiv 150 lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, constând în constatarea comiterii contravenţiilor la regim rutier comise de aceştia şi sancţionarea lor, potrivit legii.

„Totodată, în sarcina aceluiaşi inculpat a fost reţinută săvârşirea infracţiunii abuz în serviciu contra intereselor publice,  în forma infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie, prevăzută de Legea nr. 78/2000, pentru că la data de 23.07.2012 aflându-se în exercitarea aceloraşi atribuţii de serviciu, a identificat în trafic şi oprit pentru verificări şi întocmirea documentelor legale o persoană care a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, dar pe care nu a sancţionat-o potrivit contravenţiei comise, la rugămintea acesteia, ci pentru o comiterea unei alte contravenţii cu regim de sancţionare mai uşor, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 280 lei“, precizează Mihaela Alina Popescu, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

În sarcina inculpatului Apopei, care are aviz de constatare a contravenţiilor şi infracţiunilor la regim rutier, s-a reţinut faptul că la data de 27 septembrie 2012, în timpul serviciului, a primit de la un investigator cu identitate reală suma de 200 lei pentru a nu constata contravenţia la regim rutier comisă de acesta şi pentru a nu aplica sancţiunile legale.

Prin ordonanţa din data de 28 septembrie 2012, cei doi au fost reţinuți pentru o durată de 24 de ore, iar faţă de Daniel Ghibea a fost formulată propunere de arestare preventivă, respinsă de Tribunalul Braşov la data de 28 septembrie 2012, instanţa luând faţă de acesta măsura preventivă neprivativă de libertate a obligării de a nu părăsi ţara. Faţă de Apopei s-a dispus obligativitatea de  a nu părăsi localitatea.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
  1. […] infracţiunii de luare de mită, ambii din cadrul Poliţiei Staţiunii Predeal." Sursa: newsbv.ro Din ce-am reținut: agenții de poliție – agent de poliţie (cel mai mic grad), agent principal […]

    Reply
  2. Mi se intoarce stomacul pe dos….”a prejudiciat statul cu suma de 280 lei….” şi are emis mandat de arestare, in timp ce pentru miliarde de euro furati din buzunarele aceluiasi stat, unii sunt „arestaţi”în luxul propriilor locuinte ca niste regi…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.