blog-logo

Evaziune fiscală de 1,2 milioane de lei cu alcool!

Evaziune fiscală de 1,2 milioane de lei cu alcool!

foto : arhiva

Polițiștii brașoveni au arestat preventiv un suspect cercetat în cazul unei evaziuni fiscale cu alcool. Potrivit polițiștilor, prejudiciile aduse statului român sunt de aproximativ  1,2 milioane de lei.

Suspectul a fost reținut cu ocazia perchezițiilor efectuate în acest caz.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au ]nceput cercetarea penală împotriva lui Emil Balasz (40 ani), acuzat de „evaziune fiscală în forma ascunderii sursei impozabile sau taxabile” şi „producere de produse accizabile, ce intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut de lege, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă prevăzută de Codul Fiscal”, în formă continuată.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada lunilor iulie-decembrie 2012, în repetate rânduri, Balasz a achiziţionat cantitatea de 54.152 litri spirt medicinal, de la un supermarket din Braşov, care era ulterior transportat şi prelucrat chimic în sensul eliminării culorii albastre specifice, lichidul rezultat (alcool etilic) fiind ulterior comercializat, ca alcool dublu rafinat, către diferiţi distribuitori.

S-a stabilit faptul că prejudiciul cauzat statului prin producerea şi comercializarea alcoolului fără a fi îndeplinite condiţiile legale este în sumă de 1.222.510 lei (aproximativ 271.000 euro). „Inculpatul este cercetat pentru comiterea unor fapte similare şi într-o cauză instrumentată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna“, a precizat Mihaela Alina Popescu, prim procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

.


Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   CFR Călători va lansa o aplicație mobilă pentru achiziția biletelor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate