Brașoveni nominalizați la premiile pentru Excelență Academică în Străinătate

Brașoveni nominalizați la premiile pentru Excelență Academică în Străinătate

A mai rămas o zi până la ceremonia de premiere a celor mai buni studenţi şi absolvenţi români din străinătate pentru anul academic 2011-2012.

Juriul, format din personalități consacrate din zona academică, culturală sau publicistică, a desemnat cei 40 de finaliști ai Concursului „Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate”.

Potrivit unui comunicat al Ligii Studenților Români din Străinătate, câștigătorii fiecăreia din cele opt categorii vor fi premiați în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate care va avea loc marți, 8 ianuarie, ora 18.00, la Palatul Parlamentului.

Iată brașovenii nominalizați:

Alexandra Olteanu: Mi‐a plăcut întotdeauna diversitatea: am mers în stagii şi la concursuri în străinătate, am lucrat ca programator la Microsoft, întâi in Canada, apoi în Statele Unite. Lucrul într‐o firmă mare m‐a ajutat să definesc direcția ulterioară de studiu, motiv pentru care am început un masterat în informatică la École Polytechnique Fédérale de Lausanne, în Elveția. Cred cu tărie că tehnologia, aplicată în moduri inovative și într‐un cadru interdisciplinar, poate ajuta la rezolvarea celor mai grele probleme de astăzi. Recent am fost acceptată să îmi dezvolt lucrarea de masterat la Universitatea din Singapore, unde mă aflu acum. Aici îmi dau seama cu bucurie că, atât în industrie, cât și în mediul academic, românii sunt foarte bine văzuți pentru inteligența și pasiunea lor. În calitate de șefă de promoție și ambasador al bursei Google Anita Borg, păstrez cu mândrie dorința de a fi unul din exemple pozitive românești de pretutindeni.

Alte articole:   Bani publici plătiţi fictiv sau ilegal de DSP-uri. Ce a găsit Curtea de Conturi la Brașov

Paul Bogdan: Paul received his Ph.D. degree in Electrical and Computer Engineering from Carnegie Mellon University, Pittsburgh. He is a Post-Doctoral Fellow in the Electrical and Computer Engineering Department at Carnegie Mellon University. He was awarded the 2012 A.G. Jordan Award from the Electrical and Computer Engineering Department, Carnegie Mellon University for outstanding Ph.D. thesis and service, the 2012 Best Paper Award from the Networks-on-Chip Symposium (NOCS), the 2012 D.O. Pederson Best Paper Award from IEEE Transactions on Computer-Aided Design of Integrated Circuits and Systems, the 2012 Best Paper Award from the International Conference on Hardware/Software Codesign and System Synthesis (CODES+ISSS) and the 2009 Roberto Rocca Ph.D. Fellowship. His research interests include performance analysis and design methodologies for multicore systems, the theoretical foundations of cyber-physical systems, the modeling and analysis of bio-inspired computing, and the applications of statistical physics to biological systems and regenerative medicine.

Alte articole:   Complexul Favorit din Poiana Brașov, scos din nou la vânzare. Care este prețul acestuia

Oana Pascu: „Fiecare mare vis începe cu un visător. Amintește-ți mereu că ai în tine puterea, răbdarea și pasiunea pentru a atinge cele mai înalte culmi și a schimba lumea”. Mă numesc Oana, am 23 de ani și sunt o visătoare. Cred cu tărie în faptul că pasiunea este ceea ce ne duce departe. Pentru mine pasiune înseamnă AIESEC, turism și călătorii, limbi străine și culturi. Sunt o persoană creativă, iubesc noul și apreciez autenticitatea. Am ales să îmi trăiesc ultimii învăluiți de spontaneitate: am locuit în 4 țări, am călătorit în alte 19, am cunoscut oameni de pe 5 continente, am învățat 5 limbi străine și mi-am hrănit pasiunile. Pentru mine lumea este acum cât o nucă. Cred în puterea generației mele și îmi dedic fiecare zi dezvoltării ei. Cred că noi avem puterea, răbdarea și pasiunea pentru a atinge cele mai înalte culmi și a schimba lumea.

Alte articole:   Accident rutier cu o victimă, pe DN13!

Laura Lăzărescu: De mică am crescut cu două mari pasiuni: muzica și scrisul. Aceste forme artistice m-au însoțit de-a lungul vieții până în prezent: pian, voce, sunet de film, respectiv eseuri, scenarii sau teza de doctorat. Între timp, ele nu mai constituie o simplă pasiune; au devenit existență în sine, căci nu mai pot concepe viața fără ele. Fiecare om are un talent, o abilitate, pe care trebuie să și-o descopere și valorifice, dar, în același timp, să nu uite niciodată să dedice fructul creației sale celor din jur. Mă consider norocoasă că am descoperit două modalități artistice prin care pot exprima cele mai profunde gânduri sau sentimente și pot transmite emoții celor ce privesc filmele la care am lucrat sau citesc scrierile mele literare ori științifice. Mă las surprinsă de noi provocări ce-mi vor însoți calea și-mi doresc să nu uit niciodată că cel mai important lucru în artă este sinceritatea.

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate