blog-logo

Pârtia de săniuş şi snow tubing din Poiană rămâne o promisiune neonorată!

Pârtia de săniuş şi snow tubing din Poiană rămâne o promisiune neonorată!

Proiectul de amenajare a unei pârtii speciale pentru săniuş, snow tubing şi zorbing, în Poiana Braşov, a fost amânat pentru anul viitor, edilii motivând această amânare prin faptul că lucrările erau de anvergură şi ar fi dat peste cap toată activitatea din staþiune. Pârtia existentă nu este amenajată conform standardelor, iar edilii intenþionează să o modernizeze, astfel ca accidentele la săniuş să fie preîntâmpinate.

Citiţi şi:

Pârtia de săniuş din Poiană este pericol public!

„În conformitate cu proiectul de reamenajare trebuie executate şi lucrări de reconfigurare a terenului, care se vor desfăşura pe o perioadă mai lungă. Am luat decizia să amânăm acest proiect pentru anul viitor, pentru ca amatorii de săniuş să aibă şi iarna aceasta la dispoziþie derdeluşul. Dacă am fi început lucrările nu ar mai fi existat nici un loc special în staþiune de dat cu sania”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Alte articole:   Ministerul Sănătății susține că pastilele cu iod vor fi distribuite după încheierea campaniei de informare 

Edilii vor practic să transforme actualul derdeluş într-un loc special amenajat cu piste ca nişte jgheaburi în care fiecare copil sau de ce nu, adult, să poate să alunece pe un fel de săniuþă gonflabilă, astfel ca şi accidentele să fie evitate.

Şi experþii francezi cred că derdeluşul este prost amplasat

Specialiştii francezi, membri ai Clusterului Montagne (care gestionează domeniile schiabile din zona Trois Vallees din care fac parte si staþiunile Courchevel şi Maribel), care au vizitat în luna noiembrie Poiana, au fost de părere că staþiunea are mare nevoie de un domeniu schiabil destinat exclusiv copiilor. Experþii francezi au fost de părere că inima staþiunii trebuie să fie în zona delimitată de pârtia Bradul, Hotelul Sportul şi fostul Hotel Teleferic, iar în această zonă ar trebui amenajată şi pârtia pentru copii, care ar trebui să fie delimitată foarte bine de restul domeniului schiabil şi a celorlalte facilităþi din Poiană. Locaþia propusă de edili pentru amenajarea acestei pârtii speciale este în locul actualului derdeluş, însă, odată cu primirea raportului oficial al francezilor, va fi analizată şi propunerea acestora.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.