blog-logo

Avem o „scumpete” de porc la Braşov

Avem o „scumpete” de porc la Braşov

Braşovenii plătesc mai mult anul acesta pentru a cumpăra alimentele care urmează să fie pregătite pentru masa de Crăciun şi pentru cea de Revelion.

Astfel, dacă în urmă cu un an ei cumpărau din pieţe carnea de porc, în medie, cu 13,5 lei – 14 lei/kg, în 2012 trebuie să scoată din buzunar între 14 lei şi 15 lei/kg, potrivit datelor făcute publice de către reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

În prezent, cele mai „piperate” preţuri la carnea de porc se găsesc în pieţele şi în târgurile din judeţele Braşov şi Hunedoara, unde acest sortiment se vinde cu până la 20 de lei/kg. La fel ca în urmă cu un an, arădenii sunt şi ei nevoiţi să plătească mai mult pentru a achiziţiona aceeaşi cantitate din acest sortiment, mai exact 15 lei – 19 lei, în timp ce la Bistriţa Năsăud preţurile au rămas neschimbate faţă de anul trecut.

Alte articole:   Klaus Iohannis anunță restricții: Sunt necesare măsuri urgente, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă

La polul opus se află locuitorii judeţelor Harghita, Gorj şi Teleorman care plătesc cele mai mici sume de bani în această perioadă pentru carnea de porc comercializată în pieţe. Astfel, dacă în Teleorman kilogramul de carne de porc poate costa cel mult 12,4 lei, gorjenii nu trebuie să scoată din buzunar mai mult de 12 lei/kg, în timp ce românii din judeţul Harghita cumpără aceeaşi cantitate de carne de porc cu preţuri cuprinse între 9 lei şi 11 lei.

Cea mai scumpă carne de vită se vindea în judeţul Constanţa cu 20 lei – 24 lei/kg. În topul judeţelor de unde românii sunt nevoiţi să cumpere cea mai scumpă carne de vită urmau apoi Hunedoara şi Braşov unde localnicii trebuie să scoată din buzunar până la 22 de lei/kg.

Alte articole:   Expoziție documentară la Aula Sergiu T. Chiriacescu

Şi merele sunt „piperate” la Braşov. La ora actuală, comercianţii din judeţul Timiş vând merele la preţuri cuprinse între 3,5 lei şi 5,5 lei/kg, cele mai mari la nivel naţional. Merele se comercializează la preţuri de până la 5 lei/kg şi în judeţele Teleorman, Braşov şi Dâmboviţa.

În schimb, ouăle la Braşov sunt la preţuri mai mici faţă de media anuală. Anul acesta românii din judeţele Braşov, Timiş, Ilfov, Ialomiţa, Argeş sau Teleorman unde ouăle pot fi cumpărate cu preţuri cuprinse între 0,4 lei bucata şi 0,65 de lei bucata.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.