blog-logo

Ceremonial militar în onoarea martirilor braşoveni ai Revoluţiei

Ceremonial militar în onoarea martirilor braşoveni ai Revoluţiei

Asociaţia Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor Revoluţiei din 1989 Braşov (ALRUE), în colaborare cu Garnizoana Braşov, a organizat sâmbătă un ceremonial militar şi religios la Cimitirul Eroilor Revoluţiei Române aflat în centrul Braşovului.

La ceremonie au fost prezenţi oficialităţi locale, reprezentanţi ai partidelor, parlamentari, rudele celor decedaţi. După slujba religioasă, momentul a fost marcat prin luări de cuvânt ale reprezentanţilor revoluţionarilor şi oficialităţilor locale, după care au fost depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor din decembrie.

Ceremonialul militar şi religios s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare. Foarte puţini braşoveni au asistat la ceremonia de la Cimitirul Eroilor Revoluţiei Române din Braşov.

Alte articole:   De joi se schiază doar pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul

Revoluţia din 1989 a început la Braşov în 21 decembrie când în faţa Comitetului Judeţean de Partid au ajuns câteva sute de muncitori de la IAR Ghimbav care s-au deplasat pe jos de la sediul societăţii. Potrivit prim-vicepreşedintelui Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Revoluţiei din Decembrie 1989, Vasile Mardare, la Braşov au decedat 86 de persoane.

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate