TIR: Rareș Ion este campion național și la pistol cu aer comprimat

TIR: Rareș Ion este campion național și la pistol cu aer comprimat

In perioada 14-16 decembrie s-a desfasurat in Bucuresti ” Cupa Romaniei la probele de aer comprimat” , competitie desfasurata dupa noul regulament international care va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2013.

Acest nou regulament face ca proba clasica sa se scurteze cu 30 de minute, iar finala sa fie cu eliminari si sa se porneasca de la zero. Faptul ca cei 8 opt finalisti vor incepe finala de pe picior egal creste spectaculozitatea finalei si sansa la aur a fiecarui finalist.

La acest concurs, CSU Brașov a participat cu patru sportivi condusi de catre antrenoarea Cristina Balan. Iată rezultatele acestora:

Proba de Pistol 10m:

JUNIORI I

  • – loc I – ION RARES 578p – 199,6p finala
  • – loc V – MOISANU COSTIN 550p – 128,1p finala

JUNIORI II

  • – loc II – TANASA PETRU 364 p
  • – loc 14 – TANASA DUMITRU 303 p – prima participare – 12 ani

”Sunt rezultate care ma multumesc pe deplin. Cifra care a tras-o Rares este foarte buna, o cifra cu care s-ar putea clasa in primii 10 seniori la europenele de aer. Practic, pana in luna februarie, mai avem de adaugat la proba clasic inca 2-4p care ne pot ajuta sa ne apropiem de o finala europeana la seniori. Acest concurs a reprezentat pentru Rares un ultim start ca junior, iar de la 1 ianuarie 2013 trece intr-o noua treapta a evolutiei lui ca sportiv de inalta performanta, treapta care coincide si cu inceperea noului ciclu olimpic. Din pacate, defectarea pistolului cu care trage Costin a creat singura problema cu care ne-am confruntat la acest concurs. Sper ca in timp cat mai scurt sa putem rezolva si aceasta defectiune pentru a ne putea continua pregatirea. Am multumirea ca si in acest an am putut depasi aproape orice fel de obstacol si neajuns pentru a ne putea incheia fiecare etapa de pregatire cu rezultate meritorii. Speram intr-un an mai bun, pe toate planurile”, spune prof. Cristina Balan.

Alte articole:   VIDEO Roxana Mînzatu, despre noul proiect de lege pentru Start Up Nation
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap