blog-logo

publicitate

Dosarul „Motorina“, în care Blejnar e judecat pentru corupţie, returnat la DIICOT Braşov

Dosarul „Motorina“, în care Blejnar e judecat pentru corupţie, returnat la DIICOT Braşov

Dosarul „Motorina” în care fostul şef al ANAF Sorin Blejnar este judecat pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani va fi returnat DIICOT Braşov pentru refacerea urmăririi penale, a decis, marţi, Tribunalul Braşov.

Sorin Blejnar nu a fost prezent la pronunţarea sentinţei şi nici avocaţii inculpaţilor din dosar, sentinţa fiind citită în faţa jurnaliştilor.

În 4 decembrie, Sorin Blejnar a solicitat Tribunalului Braşov ca dosarul în care este judecat pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani să fie returnat DIICOT „pentru ilegala sesizare a instanţelor de judecată” în cazul său.

Preşedintele Tribunalului Braşov, Alina Mioc, declara atunci că au fost invocate mai multe excepţii ale inculpaţilor, Blejnar invocând nulitatea urmăririi penale raportat la faptul că nu sunt descrise faptele care se impută nici în rezoluţia de începere a urmăririi penale, nici în punerea în mişcare a urmăririi penale sau în rechizitoriu.

„Altă excepţie invocată de Blejnar a fost aceea că lipseşte urmărirea penală faţă de persoana sa şi că nu s-au administrat niciun fel de probe pe care el le-a solicitat în cadrul urmăririi penale”, mai spunea Mioc, citată de Mediafax.

În luna septembrie, fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi alţi 16 inculpaţi au fost trimişi în judecată de DIICOT Braşov pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul „Motorina”.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   ANAF începe controale în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune 
  1. ooooo!! ho! ho ! ho! stati asa..ca exista cale de atac..la curtea de apel, impotriva deciziei tribunalului…
    daca o sa respinga contestatia parchetului…curtea de apel o sa-i dea voie lui blejnar sa-i faca rusinica lui drilea marga marian…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.