blog-logo

Eveniment caritabil organizat pentru Fundația Rafael Codlea

Eveniment caritabil organizat pentru Fundația Rafael Codlea

O seară excepțională la Codlea… Restaurantul Exotic din tumultoasa si simpatica urbe de pe malurile Vulcăniței și-a deschis ușile și a primit, într-o atmosferă extrem de elegantă, consilieri locali, senatori si deputați din întreg spectrul politic, oameni de afaceri, personalități din administrația locală, din învățământ sau din alte domenii de activitate, iubitori de Codlea și atașați proiectelor sociale și economice din localitate.

Proiectul care i-a adunat pe toți este cel al responsabilității sociale a comunității față de persoanele cu dizabilități. Asistate cu profesionalism și cu grijă de Fundația Rafael, acestea au cooptat, cel puțin pentru o seară, toată atenția invitaților. Nu este o surpriză aprecierea comunității față de fundația care se preocupă de semenii nostri cu dizabilități, dar și cu multe abilități. Impresionantă este amploarea acestei manifestări.

Alte articole:   Pericol de explozie la Săcele

La inițiativa primarului din Codlea, Cătălin Muntean, 170 de invitați au umplut sala restaurantului. Sistemul caritabil adoptat a fost simplu: fiecare participant a plătit câte 100 de lei, dintre care 40 au mers la Fundația Rafael, ceilalți fiind pentru consumație.

Punctul forte al strângerii de fonduri, însă, a fost licitația pentru vânzarea lucrărilor tinerei artiste Patricia Muntean. Prețul de pornire pentru fiecare pictură a fost de 200 de lei și, în vâltoarea competiției, s-a ajuns până la sume de 3.000 de lei pentru o singură lucrare. Toți banii strânși din licitație, aproape 20.000 lei, de asemenea, au fost donați pentru asistarea profesionistă a persoanelor cu dizabilități.

Fundația Rafael are ca principal proiect centrul de zi, în cadrul căruia 25 de adulți și 8 copii au șansa socializării, beneficiază de educație, de ludoterapie, de masaj terapeutic, de consiliere psihologică, participă la activități ocupaționale, pregătesc piese de teatru și produse de artizanat, totul cu mult drag și cu bucurie. Ar fi păcat să nu vedeți ce se întâmplă acolo. Oricine trece pe la Fundația Rafael Codlea, pe strada Libertății, nr. 22A, se va întoarce acolo, ca la un izvor al luptei optimiste de zi cu zi, pentru integrare. Sunt, acești oameni frumoși, eroii nostri veseli și merită toată atenția și toată dragostea de care suntem capabili.

Întreaga seară a fost foarte plăcută. S-a ascultat muzică de calitate, s-a dansat, a fost admirat dansul de societate oferit de Darius și Ioana, oamenii s-au înveselit și au împletit caritatea cu calitatea și cu voia bună. S-a constituit, acest eveniment, organizat impecabil de Primăria Codlea, într-un pas foarte bun pe linia responsabilității sociale, astfel încât parteneriatele pe termen lung între firme și organizatiile neguvernamentale care se preocupă de asistarea persoanelor cu dizabilități să capete viată și, apoi, vigoare.

Alte articole:   Incidența în județul Brașov: 9,24 la mia de locuitori. Moieciu a depășit cota de 17 la mie
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate