blog-logo

Cătălin Leonte: La Brașov cresc amenzile, nu taxele și impozitele locale!

Cătălin Leonte: La Brașov cresc amenzile, nu taxele și impozitele locale!

Cătălin Leonte, primvicepreședintele PSD Brașov

Informația potrivit căreia Guvernul ar majora taxele și impozitele cu 16% este falsă, spune președintele Comisiei de Buget-Finanțe, Cătălin Leonte. Potrivit prevederilor legale, ce se întâmplă la nivel local – taxele și impozitele locale – acestea se stabilesc de către autoritățile publice locale.
Conform Codului Fiscal, odată la 3 ani, administrațiile locale au dreptul de a indexa taxele și impozitele în raport cu inflația. Ministerul de Finanțe este cel care își dă acordul asupra acestui lucru și transmite autorităților locale care a fost valoarea inflației
pe trei ani. Procentul de 16% reprezintă limita maximă până la care consiliile locale au dreptul de a majora taxele si impozitele în măsura în care consideră necesar acest lucru, precizează Leonte.
„Este la latitudinea autorităților locale – primarul și consiliul local, să facă această actualizare, dacă se consideră că nu există suficiente venituri. Nu Guvernul decide! La Brasov vom fi consecventi cu cele declarate anterior, respectiv ca pentru anul 2013 nu vom mari taxele si impozitele locale, ba chiar mai mult vom proceda la o aliniere la discounturile acordate la persoanele fizice si pentru persoanele juridice. Astfel atat persoanele fizice cat si cele juridice care-si achita taxele si impozitele locale pana la 31 martie 2013 vor beneficia de un discount de 5%. Pentru anul 2013 vom avea in vedere insa cresterea cuantumului amenzilor cu maximul admis de lege, respectiv 16,05%. Vom dori prin aceasta descurajarea nerespectarii reglementarilor existente la nivel local privind: constructiile, curatenia orasului, parcarea pe locuri nepermise, regimul autorizatiilor, a precizat pentru newsbv.ro Cătălin Leonte, presedinteleComisiei de Buget-Finanțe a Consiliului Local Brasov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Doi șoferi fără permise de conducere, prinși de polițiști

Leave a Reply

Your email address will not be published.