blog-logo

Forța Civică salută „succesurile“ colegilor de alianță de la PDL

Forța Civică salută „succesurile“ colegilor de alianță de la PDL

Reprezentanții Forței Civice din Brașov – formațiune  care a făcut parte din ARD – critică modul în care colegii de alianță, respectiv cei din PDL, au înțeles să colaboreze pentru alegerile parlamentare.

Trimiși la plimbare la nivel de Brașov, cei de la FC nu rămân datori și au remarcat sarcastici „succesurile“ celor de la PDL: trei parlamentari obținuți din resturi.

În schimb, după cum spunea primvicepreședintele FC, Sorin Grogorescu, acțiunile celor de la Forța Civică din Brașov au avut un aport consistent la Arad, unde au activat în campania electorală și unde șeful partidului lor, Mihai Răzvan Ungureanu, și-a cîștigat mandatul de parlamentar.

Grigorescu a fost categori la reproiurile aduse de cei de la PDL: „Nu acceptăm niciun fel de reproșuri de la liderii PDL, o camarila de ministeriabili eterni, care s-au declarat pe perioada campaniei – stupid- defavorizați de această alianță (ARD – n.r.), Să nu uităm că nu Forța Civică a cerut această alianță… Liderul PDL, Vlasila Blaga, trebuie să-și asume acest eșec și strategia, dacă a exista vreuna,să-și asume fuga din București, lăsând de izbeliște electoratul nostru în Capitală, el mergând la Timișioara, unde a fost învins la scor de un consilier județean al USL“, a punctat Grigorescu.

Alte articole:   Expoziție documentară la Aula Sergiu T. Chiriacescu

În privința rezultatului de la Brașov, Grigorescu spune că este rezultatul „lipsei de viziune, de strategie, în contextul în care PDL a pierdut lamentabil în municipiu, unde la locale PDL a avut peste 50% din voturi. Fiecare trebuie să-și asume eșecul, provocat de aroganța cu care a fost tratat electoratul, dar și partenerii de alianță“.

Președintele filialei județene a Forței Civice, Dumitru Ioan Puchianu, a pus și el sare pe rănile PDL Brașov și spune că se felicită că a renunțt să candideze în contextul existent în ARD înainte de alegerile parlamentare. „În primul rând este vorba de calitatea umană. Este inadmisibilsă peirzi toate ciolegiile cu pestge 50% din voturi în fașa celor de la USL. Asta înseamnă că aceia care au candidat de la ARD – adic PDL, la Brașov – au fost foarte slabi. În schimb, mă bucur că la redistribuiri au câștigat doi liberali și un țărănist (N.V. Popa, Gabriel Andronache și Gh. Ialomițianu, acum membri PDL), ceea ce însemană că electoratul de dreapta din Brașov înțelege care sunt valorile unei politici liberale, iar Forța Civică va încerca pe viitor să le coaguleze, fiind singurul partid credibil de dreapta. Cred că PDL are o mare problemă și trebuie să se scuture din temelii, iar velșnicii abonați la funcții să se retragă din prima linie, inclusiv la nivel local“.

Distribuie dacă îți place!
  1. 1. Si MRU a intrat in Parlament tot din "resturi"
    2.PDL nu a avut la locale peste 50%

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.