blog-logo

Brașovenii mai au doi deputați la… Covasna și București!

Brașovenii mai au doi deputați la… Covasna și București!

Mihai Sturzu, solistul de la formatia Hi-Q a devenit parlamentar dupa ce a fost votat de 65% din alegatorii din colegiul 24 din Sectorul 6 Bucuresti.
„Pentru multi este o surpriza ca Mihai a devenit deputat in Parlamentul Romaniei. Pentru cei care il cunosc personal nu este nicio surpriza. Mihai este omul care a depasit toate prejudecatile pe care le-a intalnit. Un om ambitios pentru care „nu se poate” nu a existat niciodata. Un om care suna de fiecare data la Politie cand vede o problema in trafic, un om care sare primul in ajutor cand cineva are o problema, un om care vine primul la treaba si pleaca ultimul”, scrie Florin Grozea, colegul lui Mihai de la Hi-Q, pe blogul personal.

Alte articole:   Rafila: Vaccinul anti-COVID rezistă doar 17 zile. Nu poate fi făcut la medicul de familie, va fi nevoie de centre speciale

Și fostul subsecretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice Marko Attila, care a candidat pe listele UDMR Covasna, a câştigat mandatul de deputat în colegiul uninominal Sfântu Gheorghe. Acesta a obţinut 11.297 de voturi, adică mai mult de jumătate din totalul celor valabil exprimate, fiind urmat la mare distanţă de Santha Imre, candidatul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, candidatul USL Emil Pantelimon, candidatul PP-DD Ştefan Radu-Doru şi Radu Viorel (ARD).

Marko Attila, născut în anul 1968 la Braşov, a îndeplinit funcţii de conducere în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice al Guvernului şi a fost vicepreşedinte al Comisiei speciale de retrocedare a imobilelor ce au aparţinut cultelor religioase, înfiinţată în baza OUG 83/1999.

Alte articole:   Femeie din Brașov, agresată de soț

În anul 2010, Marko Attila a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pe motiv că, împreună cu alte două persoane, respectiv Tamas Marosan, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal şi Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, ar fi retrocedat abuziv clădirea Colegiului ‘Szekely Miko’ din Sfântu Gheorghe către Eparhia Reformată din Ardeal pe baza unor documente nevalabile. În această primăvară Judecătoria Buzău l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Recursul trebuia să se judece la începutul acestei luni la Curtea de Apel Ploieşti, dar a fost amânat pentru că avocatul apărării nu s-a prezentat, iar instanţa a stabilit un nou termen de judecată pe 15 ianuarie 2013.

Alte articole:   Un şofer şi un căruţaş, amândoi băuţi, implicaţi într-un accident

La alegerile din Colegiul 2 Săveni- Darabani, pe locul al treilea s-a situat candidatul Alianţei România Dreaptă, codleanul Valentin Făgărăşian, care a primit doar 8,59% din voturi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.