blog-logo

România, nominalizată la premiiile DG Agri cu un proiect adresat micilor fermieri din Transilvania

România, nominalizată la premiiile DG Agri cu un proiect adresat micilor fermieri din Transilvania

Cele mai bune 12 proiecte de comunicare pentru Politica Agricolă Comună (PAC), incluse în patru categorii, au fost nominalizate pentru premiile „Best CAP communication award“, acordate de Direcţia Generală pentru Agricultură a Comisiei Europene (DG Agri), România concurând cu un singur proiect, în valoare de 700.000 de euro, realizat de fundaţia ADEPT Transilvania.

Proiectul îşi propune să îmbunătăţească accesul la informaţie pentru micii fermieri din Transilvania care vor să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare rurală. Informaţiile oferite sunt ‘împachetate’ corespunzător în ghiduri de informare pe înţelesul fermierilor.
„Proiectul nostru este unul integrat, prin care încercăm să explicăm fermierilor de subzistenţă cum pot să beneficieze de plăţile prin Politica Agricolă Comună. Cea mai importanta măsură promovată a fost cea de agromediu. Am constatat că absorbţia de fonduri europene a fost mult mai mare în această zonă, explicând fermierilor beneficiile şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a primi fondurile europene“, a declarat, luni, Ben Mehedin, directorul de comunicare al Fundaţiei ADEPT Transilvania.

Alte articole:   ANM: Iarna revine de la 1 martie. Vânt puternic, în weekend

Acesta a precizat că a decis să se implice în agricultura din România deoarece ‘s-a îndrăgostit’ de peisajul românesc şi de românii cu care a lucrat, după ce a intrat în contact cu ţara noastră lucrând la Ambasada Marii Britanii din Bucureşti.

„Mi-a plăcut că românii sunt inovativi şi idealişti şi vreau să facă ceva. De asemenea, România are un peisaj deosebit. Aş vrea ca din 2013 să multiplicăm acest proiect pentru zona Sălaj, Maramureş, Hunedoara şi Braşov, pentru că sperăm să primim bani din partea Elveţiei pentru aceste tipuri de proiecte“, a mai spus Page.

Echipa cu care a lucrat la acest proiect este formată din 11 oameni, iar aria acoperită a fost de opt comune din trei judeţe, respectiv Mureş, Braşov şi Sibiu.

Alte articole:   Noi centre de vaccinare se deschid în județul Brașov pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer/BioNTech

Proiectul  „Reţele de informare pentru fermierii din Transilvania“ concurează pentru premiul DG Agri la secţiunea „Comunicare către beneficiari“, alături de alte două proiecte nominalizate. Unul dintre aceste proiecte este realizat de Consiliul European al Tinerilor Fermieri (CEJA), în valoare 14.520 euro, şi se adresează factorilor de decizie din UE şi publicului general, iar cel de-al doilea proiect este realizat de site-ul editorial agricola.com, cu un buget de 31.500 de euro, şi se adresează fermierilor spanioli.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate