blog-logo

Numărătoare paralelă: USL a câștigat toate mandatele la Brașov!

Numărătoare paralelă: USL a câștigat toate mandatele la Brașov!

2.49 Uniunea Social Liberală a câştigat toate mandatele din 25 de judeţe şi a obţinut deocamdată 346 de mandate în Parlament, estimându-se în continuare o creştere a acestora, conform numărătorii paralele parţiale efectuate la sediul Partidului Social Democrat, în noaptea de duminică spre luni, după cum a declarat secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. Această situație a fost confirmată pentru newsbv.ro și de surse din PDL.

Judeţele în care colegiile sunt închise şi USL a câştigat sunt: Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.

PDL, PPDD și probabil UDMR (dacă trece pragul de 5%) să primească mandate suplimentare, respectiv 2 mandate de deputat și unul de senator – PDL și câte un mandat de deputat – PPDD și UDMR!

Alte articole:   România primește doze noi de vaccin Pfizer

0.38 La contabilizarea voturilor din aproximativ o treime din secțiile de votare pe fiecare colegiu, USL se pare că, pe lângă Ion Diniță, mai are trei deputați care își câștigă colegiul cu peste 50% din voturile exprimate. Este vorba despre Emil Niță – Colegiul 5 – Șchei-Centru, Constantin Niță – Zărnești, Rânov, Predeal și Mihai Donțu – Rupea – Hoghiz. Mai mult, Antena 3 îl dă sigur și pe Petre Roman, cu 53% din sufragii, care l-a învins pe fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu.

Mai mult, surse din USL susțin că, dacă se meține trendul actual (ei au un sistem de contabilizare rapidă a voturilor și de transmitere a datelor prin SMS), la Brașov s-ar putea să asistăm la o surpriză de porporții, ca toate cele 12 mandate de deputat și senator să fie câștigate din primul tur.

Alte articole:   APIA: Plăți în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021

CITEȘTE ȘI: Alegerile de la Brașov, monitorizate minut cu minut de echipa newsbv.ro!

Distribuie dacă îți place!
  1. mandatele suplimentare se duc exclusiv la cei care iau peste 50%. Ceilalți clasați iau mandatele conform procentului obținut pe județ.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.