blog-logo

Strada Postăvarului, împodobită cu brazi şi decoraţiuni de brașoveni

Strada Postăvarului, împodobită cu brazi şi decoraţiuni de brașoveni

strada Postavarului – foto Claudiu Paduroiu

Strada Postăvarului din centrul Braşovului va deveni, de sâmbătă, singura stradă din oraş care va fi împodobită pentru prima dată cu brazi şi decoraţiuni în cadrul evenimentului ‘Fatzada Winteraction’, organizat de Depoul de Artă Urbană şi primăria municipiului.
Orice braşovean sau turist va putea decora un colţişor din strada Postăvarului, în spiritul Crăciunului. „Fie că este vorba despre bradul mare, de cei cinci brăduţi din lemn, de bradul nostru din schiuri sau de bradul studenţilor din Basarabia, cu toţii vă aşteaptă să aduceţi ceva din bucuria Crăciunului, de acasă, pe stradă“, a declarat vineri într-o conferinţă de presă managerul proiectului din cadrul Depoului de Artă Urbană, Dan Oprea.
Strada Postăvarului a început deja vineri să fie împodobită cu şiraguri de luminiţe şi ghirlande, ornamente, beculeţe, oameni de zăpadă din pahare de plastic şi decoraţiuni de Crăciun, iar locuitorii acestei străzi au început să-şi decoreze ferestrele.
De la sfârşitul săptămânii viitoare încep colindele care vor fi cântate în limbile română, germană şi maghiară, iar Comunitatea evreilor din Braşov va împărtăşi câte ceva din tradiţiile de iarnă specifice lor.
„Sper ca, anul viitor, locuitorii de pe cât mai multe străzi vor descoperi bucuria întâmpinării Crăciunului alături de vecinii lor. Vom fi mereu alături de oamenii care vor să facă lucruri frumoase pentru oraşul nostru“, a precizat primarul George Scripcaru.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Municipiul Brașov a depășit incidența de 3 persoane infectate la mia de locuitori

Leave a Reply

Your email address will not be published.