Cele mai scumpe oferte de Revelion la munte au fost epuizate!

Cele mai scumpe oferte de Revelion la munte au fost epuizate!

Cele mai scumpe locuri de la munte sunt în hotelurile construite pe vremea lui Ceauşescu, iar cazarea de Revelion în unele zone costă mai mult decât în capitalele europene, cererea fiind dublă faţă de capacitatea totală de aproximativ 4.000 de locuri, spune Alin Burcea, proprietarul Paralela 45.

Burcea a menţionat că cele 4.000 de locuri de cazare din Poiana Braşov şi Valea Prahovei, unde Revelionul costă peste 500 de euro, au fost deja rezervate în totalitate.

„Sunt vreo 10-12 hoteluri de top la munte, şi ele cumulează cam 4.000 de locuri. Toate acestea, unde un loc de cazare costă, în medie, peste 500 de euro pentru un pachet de Revelion, s-au umplut deja. Este o singură dată pe an Revelionul, iar numărul de locuri este foarte mic faţă de cerere”, a spus Burcea.

El a afirmat că peste 80% dintre cei dispuşi să plătească pentru o cameră la munte mai mult de 500 de euro provin din Capitală. Potrivit lui Burcea, cheltuiala de persoană pentru aceşti turişti, incluzând hotelul şi banii de buzunar, depăşeşte 1.000 de euro pentru întregul sejur.

Alte articole:   VIDEO Doi studenți francezi, salvați în Piatra Craiului

„Cu toate acestea, cererea depăşeşte oferta şi este de cel puţin două ori mai mare”, a mai spus şeful Paralela 45.

Burcea a adăugat că toate hotelurile faimoase de pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov, cum ar fi cele deţinute de George Copos, sau hotelurile Orizont şi Rozmarin din Predeal, sunt construite de Ceauşescu înainte de 1989 şi renovate ulterior.

„Cred că cei care plătesc peste 500 de euro pe sejur de Revelion la munte fac asta din comoditate, pentru că nu se pune problema banilor. Cu 500 de euro poţi face un revelion la Paris, Roma sau Madrid, incluzând cinci nopţi de cazare şi transport cu avionul. Cu 300 de euro poţi petrece trei nopţi la Viena, cu zbor inclus, iar la Budapesta costă 200 de euro”, a mai spus el.

Alte articole:   Lista președinților și locțiitorilor la circumscripțiile electorale din Brașov

Preţul pe care trebuie să-l plătească turiştii români pentru un pachet de revelion pe Valea Prahovei şi Poiana Braşov ajunge la multe hoteluri între 400 şi 1.000 de euro, mai scump decât în capitalele europene, inclusiv Paris sau Roma, unde 4-5 nopţi de cazare, cu zbor inclus, costă sub 600 de euro.

Hotelurile deţinute de George Copos la Poiana Braşov sunt printre cele mai scumpe de la munte. Tariful pentru un pachet de cinci nopţi la hotelul Sport, cu demipensiune, este de 968 de euro de persoană, potrivit ofertelor prezentate pe pagina de internet a Ana Hotels. Cu aceşti bani, un român îşi poate face revelionul, incluzând patru nopţi de cazare, mic dejun şi transport cu avionul în aproape oricare capitală din Europa, în Malta, în Egipt şi chiar în Dubai.

Alte articole:   Iohannis își cere scuze după ce a facut o eroare în formula de calcul pentru cele 3 scenarii luate în calcul pentru școli

Cinci nopţi de Revelion la hotel Bradul, deţinut tot de Copos în Poiana Braşov, costă de la 656 euro de persoană, iar un pachet similar la hotelul Poiana poate fi cumpărat cu minim 600 de euro.

Patru nopţi de cazare, plus mic dejun, la Piatra Mare din Poiana Braşov pot fi achiziţionate cu 2.520 de lei de persoană (560 de euro), iar un pachet similar, dar cu demipensiune la hotelurile Rina Vista şi Rina Tirol din Poiana Braşov costă 400 de euro. Patru nopţi cu mic dejun la hotelul Orizont din Predeal costă 2.600 de lei (570 de euro). Un pachet similar la hotelul de patru stele Palace din Sinaia costă 1.900 de lei (420 de euro), iar la hotelul Sinaia din aceeaşi staţiune costă 1.645 de lei (365 euro).

 

 

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate