blog-logo

Dezbatere publică pe tema învățământului în limba germană

Dezbatere publică pe tema învățământului în limba germană

O dezbatere publică pe tema învățământului în limba germană va avea loc miercuri, de la ora 17.00, la Aro Palace, la  Sala Europa 1. Inițiativa este binevenită, chiar dacă, din păcate, este politizată.

Moderatorul întâlnirii este consilierul local din partea Forumului Democrat la Germanilor din România (FDGR), care a precizat că la eveniment sunt așteptați mai mulți profesori de profil de la școlile din Brașov, dar și de la Inspectoratul Școlar și Universitatea „Transilvania“.

Potrivit lui Macedonschi, 80% dintre copiii care învață în clase cu profil german provin fie din familii mixte, fie din familii de români, iar cererea este tot mai mare. În acest context, el a ridicat problema lipsei profesorilor pregătiți să predea în limba germană, unul dintre motive fiind, în mod evident, salarizarea proastă. De asemenea, consilierul local FDGR a remarcat și lipsa de corelare între numărul de locuri din grădinițele de stat și provate cu predare în limba germană și cel al locurilor din clasa „0“ – pregătitoare, în contextul în care tot mai mulți părinți doresc pentru copiii lor să urmeze o școală germană.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859
  1. si pentru Romanii care te-au votat ce faci? ce programe ai in plan? ca vad ca desi esti Roman, tot see you germanii o ti langa, precum Basescu..cu dusmanii care ARD bine.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate