blog-logo

Bursă a locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate

Bursă a locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate

Penitenciarul Codlea și Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov au organizat joi, 29.11.2012, de la ora 10, o bursă a locurilor de muncă, dedicată persoanelor private de libertate. Au răspuns invitației 8 reprezentanți ai angajatorilor: Camelia Urea și Călin Moldovan(S.C. ICCO Electric SRL), Monica Staicu (S.C. Mărub S.A.), Dorin Șaramet (Lingemann B.), Crina Marin (Draexlmaier). Adriana Pop (S.C. Seba Wood Design SRL), Adriana Moisuc (S.C. Agenția Labirint SRL), Daniela Tudor (S.C. Fructis Delivery).

Au participat la bursă 50 de persoane private de libertate, care au aflat că, în ciuda tendinței obișnuite de a evita angajarea celor care se liberează din penitenciar, există și firme dispuse să-si asume responsabilitatea de a le da o șansă. Responsabilitatea și curajul creator sunt caracteristici ale firmelor de succes.

Beneficiarii acestei burse a locurilor de muncă pot fi angajați încă din perioada detenției, ei având posibilitatea de a munci, fie sub supraveghere, fie mergând singuri la locurile de muncă, în funcție de regimul în care îsi execută pedeapsa privativă de libertate și pe baza unui contract încheiat între instituția penitenciară și angajator, urmând ca acesta din urmă, căpătând, în perioada contractului, încredere în capacitățile și în atitudinea angajatului, să poată alege să încheie un nou contract, de această dată direct cu persoana vizată, după liberare.

De asemenea, angajatorii îi pot prelua și direct, după ce foștii custodiați ai penitenciarului părăsesc instituția de detenție și își propun integrarea socio-profesională. Să dai o șansă unui om care a greșit și care și-a ispășit pedeapsa e un gest de civism și de atitudine profesionistă. De aceea, este meritoriu efortul instituțiilor și al firmelor implicate în proiect, căci fructificarea unei șanse  de reintegrare socială presupune salvarea unor potențiale victime ale eventualului eșec social.

Alte articole:   Workshop, la Brașov: „Prevenirea și gestionarea afecțiunilor musculoscheletice de origine profesională”
Distribuie dacă îți place!
  1. […] Vezi anuntul Bursă a locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate … […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.