blog-logo

Emil Niță (USL) vrea patrule mixte pe străzile din Brașov

Emil Niță (USL) vrea patrule mixte pe străzile din Brașov

Candidatul USL la un post de deputat în Colegiul 5 din Brașov (Șchei – Centrul), Emil Niță, spune că una dintre dorințele locuitorilor cu care s-a întâlnit în aceste zile este nevoia de ordine și siguranță în spațiul public.

„Am avut întâlniri în cartiere și discuții cu sute de brașoveni prin care am inventariat cele mai frecvente probleme ale oamenilor. Întâlnirile au acoperit cele două nuclee de dezvoltare a orașului – Centrul Civic și Centrul Vechi. Astfel, în ultimele săptămâni am stat de vorbă cu locuitorii din zona Gării, zona bulevardului Iuliu Maniu, strada 9 Mai sau zona Bulevardul Victoriei, zona Codrii Cosminului sau Centrul Civic, zona Star, Piața Sfatului sau Schei.  Chiar dacă în Brașov există anumite cartiere unde această problemă este evident mai acută și prezintă un impact negativ mai mare, cum ar fi zona Gării Brașov, care este o poartă de acces în oraș extrem de tranzitat[, și în alte zone cetățenii s-au declarat nemulțumiți de siguranța în spațiul public, din diferite cauze, de la iluminarea stradală deficitară la numărul mare de persoane fără adăpost“, spune Emil Niță.

Alte articole:   1.12.2020 Incidența privind infectarea cu coronavirus – 5,96 la mia de locuitori, în județul Brașov

În acest context, el a promis că va relua o inițiativă pe care a prezentat-o și în perioada în care a fost prefect al județului Brașov și, care, odată legiferată, va putea fi și implementată: crearea, cu resurse minime,  a unor patrule mixte care să includă jandarmeria, poliția și poliția locală. Astfel de patrule care reunesc forțe de ordine cu diferite tipuri de atribuții vor putea să garanteze liniștea cetățenilor, dar mai ales siguranța realizării în timp util a tuturor tipurilor de intervenții necesare, a precizat Emil Niță.

Distribuie dacă îți place!
  1. domnu nita, mixte ,mixte da sa stim de ce/ si cum? legea jandarmeriei, politiei locale cum trateaza acest subiect? simplu…jandarmeria are ca principal obiect paza, apoi restabilirea ordinii publice atunci cand a fost incalcata si mentinerea dupa restabilire. politia locala are efective insuficiente si desfasoara deja in echipe mixte cu politia nationala actiuni pe linie de circulatie.trebuie mai intai refacerea efectivelor politiei nationale si abia dupa acesta actiune sa se regleze si competenta localei…care fie vorba intre noi ,e cam degeaba. consultanta in materie de siguranta urbana va pot oferii persoane calificate in asta..sau strategul de campanie nu va da voie? bine ca la usl nu poarta fusta

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.