blog-logo

Metro vinde magazinele Real. Auchan, cel mai interesat de tranzacție

Metro vinde magazinele Real. Auchan, cel mai interesat de tranzacție

Grupul german Metro AG negociaza vanzarea operatiunile din Europa de Est ale lantului de magazine Real, principalul retailer interesat fiind rivalul Auchan, au declarat surse anonime pentru Reuters.
Analistii estimeaza ca un pret de achizitie a operatiunilor Real din Europa de Est de aproximativ 900 milioane de euro (1,2 miliarde de dolari) ar fi realist, din care 200-300 milioane de euro ar reprezenta valoarea proprietatilor imobiliare, iar 500-600 milioane de euro activitatile operationale.
Un purtator de cuvant al Auchan a refuzat sa comenteze informatia. Luna trecuta, Metro a anuntat ca isi evalueaza optiunile privind operatiunile din Europa de Est ale lantului de magazine Real si este increzator ca-si va reduce datoria neta sub 4 miliarde de euro anul acesta.
Vanzarea operatiunilor Real ar urma deciziei similare a grupului francez rival Carrefour, care a iesit de pe pietele din Grecia, Singapore si Columbia si vrea sa-si vanda diviziile din Polonia si Turcia, ca parte a programului de restructurare masiva.
In 9 octombrie, agentia de evaluare financiara Moody’s Investors Service a coborat cu o treapta ratingul atribuit Metro, la „Baa3” de la „Baa2”, in timp ce perspectiva a fost modificata la stabila de la negativa.
METRO Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 25 de centre de distributie amplasate in Bucuresti, in Brasov, Constanta, Timisoara, Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures, Arad si Deva.
Real Hypermarket Romania s-a lansat, oficial, in martie 2006 si opereaza 25 de magazine pe piata locala in 18 orase din tara, dintre care patru in Bucuresti, trei in Timisoara, cate doua in Oradea si Constanta, si cate unul in Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Suceava, Bacau, Galati, Ploiesti, Pitesti si Craiova.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   „Bun găsit, domnule Mozart!” deschide Festivalul Mozart, online
  1. 2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate