blog-logo

Legile lui Niță pentru dezvoltarea turismului

Legile lui Niță pentru dezvoltarea turismului

Deputatul PSD Constantin Niță a avut întâlniri cu mai mulți operatori de turism din Zărnești, Râşnov, Bran şi Moieciu. Cu această ocazie, parlamentarul a prezentat pachetul de măsuri pe care le va promova în Parlamentul României în beneficiul direct al zonei.
Este vorba despre finanţarea prioritară, pentru întreaga zonă, a infrastructurii de bază care deserveşte localităţile turistice (infrastructura de transport şi reţeaua de utilităţi mai ales).

De asemenea, a arătat necesitatea investiţiilor în învăţământului teoretic şi profesional în domeniul turismului pentru reprofesionalizarea lucrătorilor în turism şi în industria ospitalităţii, în general.

Niță spune că trebuie adoptate măsuri fiscale care să stimuleze investitorii privaţi în turism, mai ales în facilităţi de agrement, turism montan şi sport (scurtirea de la plata impozitului în primii 5 ani de funcţionare ai investiţiei în turism, scurtirea de plata impozitului a cabanelor montane de creastă etc.)

În plus, deputatul PSD Constantin Niţă a explicat proprietarilor de pensiuni prezenţi la întâlniri o parte din măsurile naţionale cuprinse în programul de guvernare al USL care vor susţine, în mod complementar, un turism românesc mai competitiv şi mai profitabil: scăderea treptată a TVA cu un punct procentual pe an până la revenirea la cota de 19%, în 2016, scăderea TVA la o cotă de 9% pentru producătorii agricoli, prin returnarea unui a 15%, care le va duce la preţuri competitive pentru alimentele româneşti şi, indirect, va putea încuraja dezvoltarea sistemului all-inclusive în România și construirea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, proiect prioritar al USL la nivel naţional.

Alte articole:   Avertizare Infotrafic: Carosabil umed pe DN1, între Bucureşti și Braşov

„Această regiune este deja o carte de vizită a judeţului Braşov şi o poartă de intrare în România pentru turiştii străini mai ales. Atracţiile istorice existente zonă precum Castelul Bran sau Cetatea Râşnov au  notorietate internaţională şi generează vizibilitate maximă pentru regiune şi un flux continuu de turişti străini şi români. În completare, zona deţine un cadru natural propice agroturismului, ecoturismului şi practicării sporturilor de iarnă. Toate acestea sunt argumente pentru ca noi, cei care dorim să reprezentăm acest colegiu în Parlamentul României să ne implicăm decisiv în realizarea unor legi puternice dar, mai ales, aplicabile de susţinere a turismului românesc, precum şi a câtorva programe guvernamentale prioritare pentru dezvoltarea acestei zonei extrem de vizibile pentru ceea ce înseamnă turism în România.” – a declarat Constantin Niţă, candidat USL la funcţia de deputat pentru colegiul 4.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.