blog-logo

FOTOGALERIE Máté Éva Emese: „Am moștenit pasiunea pentru handmade de la bunica“

FOTOGALERIE Máté Éva Emese: „Am moștenit pasiunea pentru handmade de la bunica“

Pe artista Máté Éva Emese am gasit-o, la locuința sa din Săcele, lucrând  de zor la creațiile sale handmade. Are 31 de ani și se mândrește cu trei copii minunati de 6, 5 și 2 anișori.

Cei care îi calcă pragul casei rămân profund impresionați de absolut tot ceea ce văd. Talentul acesteia te lasă pur și simplu fără cuvinte. Talent care ascunde, însă, și multă rabdare si inspirație.

Rep.:  De unde pasiunea pentru handmade?

Máté Éva Emese: Am terminat horticultura, fiind pasiunea mea din copilarie sa lucrez cu plante si flori.  Ca inginer horticol, impreuna cu familia am deschis gradinaria unde si acum producem, mai ales plante perene, pentru vanzare. Dupa nasterea baietelului  am putut din ce in ce mai rar sa ma duc sa lucrez la gradina. Cine are copii, chiar si unul, stie cam ce treburi si probleme apar in jurul copiilor. Cât privește pasiunea pentru handmade, cred ca este mostenire de la bunica. Langa ea am inceput inca din frageda copilarie sa crosetez, sa tricotez. Dupa ce am mai crescut simteam nevoia sa ma apuc de cate ceva, sa creez.  Am inceput sa fac ornamente pentru Crăciun, pe care le-am scos la vanzare. Folosesc materiale care se gaseau usor in jurul casei sau in padure. Am început inca dupa terminarea liceului. Dupa nasterea copiilor am fost si mai motivata sa lucrez pentru si impreuna cu copii. Am confectionat jucarii ce mi s-au parut prea scumpe sa le cumpar. N-au iesit char asa ca la magazin, dar copiilor le-a placut, si pana la urma ei au cerut sa mai facem si altceva. Acum am ajuns sa ceara ei deja una si alta. Pentru ei nu exista imposibilul. „Mama le poate face pe toate”.  Chiar si dintr-o bucata de ambalaj de la cutia de ciocolata golita.

Alte articole:   Cauți medic bun de stomatologie copii în Brașov?

Rep: Cam cat timp lucrati zilnic?

Máté Éva Emese:  Cat timp lucrez zilnic? Hm, e greu de precizat pentru ca trebuie sa impac si capra dar sa si ramana varza. Pot sa ma apuc de lucru numai dupa terminarea treburilor strict necesare pe langa casa. Trei guri cer de mancare zilnic, chiar de mai multe ori. In orice caz, cand ma apuc sa lucrez la ornamente  petrec cateva ore bune lucrand.

Rep.: Ce spune familia dumneavoastra  despre acest lucru? Este de acord cu ceea ce faceti?

Máté Éva Emese: Familia ma sustine in ceea ce fac, chiar lucram impreuna  nu numai cu sotul meu dar si cu fratele meu si sotia lui.?

Alte articole:   Taximetriștii se plâng că sunt scoși de pe piață de transportul alternativ

Rep.: Mai aveti si alte hobby-uri?

Máté Éva Emese:  Da, am si alte hobbyuri. Mai ales plantele, gradinaritul. Dar imi place sa gatesc, sa fac torturi frumoase si gustoase pentru copii mei, sa cânt la pian (asta mai rar), si sa ma ocup de cei trei copii ai mei.

Rep.: Credeti ca este o afacere?

Máté Éva Emese:  Da, cred cu desavarsire ca poate fi o afacere. Sunt constienta ca lucrul de mana este de apreciat, dar trebuie gasiti oamenii care respecta acest lucru.

Rep.: Ce va doriti de la viata?

Máté Éva Emese: De la viata nu doresc mult. Primul lucru este sa-i pot creste sanatosi pe copii, si sa le pot oferi un viitor.

Alte articole:   Campanie gratuită de vaccinare și microcipare a câinilor

interviu realizat de Paul Szasz Sebes

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate